Diamant Vloženo 8. Únor 2007 Sdílet Vloženo 8. Únor 2007 Alebo sa mi zdá, že dobrá prevencia je mať čo najširšie a čo najmenšie kolesá. Napríklad na Fabii sa mi to stalo len raz a aj to len vzadu, kde je brzda menšia. Vpredu, kde sa brzda sotva zmestila do disku sa to nikdy nestalo. Obutie bolo 195/50 R15, čo bolo v predu minimálne obutie (myslím tých 15"). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 to je divný. Mě se tam kámen nikdy nedostal. U žádnýho auta. A že jich už bylo ! Zkusím to někde na poli, to by v tom byl čert .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 me je to taky dost divný a to jezdim v zimě na 17kach a v létě na 18kach, takže pravdepodobnost, ze by se tam kamen dostal je dost velka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zoro55 Vloženo 9. Únor 2007 Sdílet Vloženo 9. Únor 2007 Také se mi to ještě nestalo. Ale je také možné, že jak se montuje několik druhů kotoučů a i krytů tak se to stává právě na těch větších. O2 4x4 má zadní kotouče větší a kryty jsou možná jiný než u 1,9 kterou mám třeba já. Máš fotku zadního kotouče? A co se týče dotazů v MB tak to už jsem jich měl několik na Fabii i Octavii, a vždy jsem byl jediný (např: vyklepaný kosti k stabilizátoru u Fabie po 12tis, nespolehlivý tempomat u O2, Stream, atd.). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 10. Únor 2007 Sdílet Vloženo 10. Únor 2007 to mi připomíná, když s necim prijedu do servisu, tak jsem taky vzdycky první Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirik.DC Vloženo 10. Únor 2007 Sdílet Vloženo 10. Únor 2007 To je fakt, ale u mně už to tak nějak berou a už se ani ničemu nediví.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 10. Únor 2007 Sdílet Vloženo 10. Únor 2007 to je přesný. Podezírám je, že součástí odborných školení v Bolce je i hereckej kroužek. To překvapení, když jsem s něčím vždycky přišel, bylo totiž dokonalý : "Oprvadu ? No to jste teda první, to jsme ještě neviděli. " Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 28. Únor 2007 Sdílet Vloženo 28. Únor 2007 (editace) to je přesný. Podezírám je, že součástí odborných školení v Bolce je i hereckej kroužek. To překvapení, když jsem s něčím vždycky přišel, bylo totiž dokonalý : "Oprvadu ? No to jste teda první, to jsme ještě neviděli. " Asi berou ty co se nedostanou na DAMU Jinak OII dva dny a už jsem vzdau kamínek chytl A na F za tři roky asi 2x A taky se mi zdá, že to je o plecháčích. Editováno: 28. Únor 2007, autor: mischicka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
4x4 Vloženo 1. Březen 2007 Sdílet Vloženo 1. Březen 2007 Mě se to stalo letos jednou, byla čerstvě posypaná cesta. Byl to hrozný zvuk, lekl jsem se, že mi snad upadne kolo. Naštěstí mám známého v servise, kterému jsem hned volal, a ten mě uklidnil slovy, že je to zcela běžné a že 4x4 je na to náchylné nejvíc. Po asi 10 km to z ničeho nic přestalo. Jo a mám tam na zimu plechy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 2. Březen 2007 Sdílet Vloženo 2. Březen 2007 mischicka - a máš teraz elektróny, alebo plecháče? Lebo nne to vychádza tak, že čím viac priestoru je okolo kotúča, tým častejšie tam ten kamienok zapadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 2. Březen 2007 Sdílet Vloženo 2. Březen 2007 mischicka - a máš teraz elektróny, alebo plecháče? Lebo nne to vychádza tak, že čím viac priestoru je okolo kotúča, tým častejšie tam ten kamienok zapadne. Plecháče a mě z toho spíš vychází, že ty plecháče nenechaj kamínek vyletět ven a spíš ho vrací zpět na brzdy, u liťáků prolítne mezi loukotěma a je klid. Já na litých ještě problém neměl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 Mechanik mi dneska na kamínky v zadních brzdách poradil fígl - za kotoučem je plechový kryt, tak buď rukou nebo šroubovákem s ním zacloumat a kamínek většinou vypadne, prt. je jen mezi krytem a kotoučem a ne jak u Fabie až na destičkách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 trochu nepohodlný furt někde verglovat šroubovákem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 trochu nepohodlný furt někde verglovat šroubovákem To jo, ale lepší než poslouchat ten šílenej zvuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 3. Březen 2007 Sdílet Vloženo 3. Březen 2007 pravda. musim zaklepat, jeste se mi to nestalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 5. Březen 2007 Sdílet Vloženo 5. Březen 2007 Môže to byť tými plecháčami, mna na Fabii sa to počas cca 75.000 km stalo len raz, vždy som mal elektróny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JardaP Vloženo 20. Červen 2007 Sdílet Vloženo 20. Červen 2007 Oficiálně to servis nechce řešit, jejich odpověď jsem psal výše. Mechanik mi bokem řekl, že kryty jsou udělané jinak než na OI, s menší mezerou a tvarem který v podstatě znemožňuje vypadnutí kamínků. Jdou ven pouze po obroušení na rozměr mezery nebo po oddálení krytu.Úplně mimo mísu: teď jsem si nainstaloval nový FIREFOX 2.0 s kontrolou pravopisu a ono to funguje! Bezva věc, doporučuji proti překlepům. No když Vás tady čtu tak mám podezření, že to dělá jen na OII 4x4 - máme 2 Octavie - 1.9+ TDI a u t 4x4 jsme to řešili 2x. - Nemá jiný plechy na OII 1.9 TDI 4x4 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Ahojte, dneska jsem si všiml, že při pomalé jízĎe a zatáčení doleva s plně vytočenými koly (typicky parkování) se mi ozývá "drhnoucí" zvuk od právého předního kola. Je to jakoby takový kovový zvuk, jako kdyby škrtaly brzdové destičky o kotouč. Při jízdě rovně, ať už rychle, pomalu a nebo i při zatáčení ale ne s plně natočenými koly tak se "drhnutí" neozývá (takže ložisko si myslím že to není). Dneska jsem neměl čas a tak jsem jen zkontroloval, jestli není urvaná zastěrka a nebo ten vnitřek podběhu a neškrtá pneumatika o vnitŘek podběhu, ale nic tam není, vše v pořádku. Nevíte co by to mohlo být a nebo čím by to mohlo být? Já ještě skusím sundat kolo a podívat se na náboj, třmen kotouč a poloosu s homokynetickým klobem, jestli tam něco není zašprajcované... Pleas poraďte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 nic ve zlým, ale nebylo by lepší se nejdřív podívat a pak se ptát? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 no, to asi jo. Já myslím, že se ti něco dostalo mezi plechovej kryt a kotouč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 No ja taky nic ve zlym, ale k čemu pak to fóóórum máme když je zakázano se ptat? Nehledě na to, že tipy a rady které zde zazní (respektive napíší) na vyřešení mého problému, mohou pomoci i dalším... A v tom myslím je smysl diskuzního fóra, ne jen tlachat o OT... JirkaK : Vidiš ten plechovej kryt mě nenapadl, mohlo by to snad být ono... Ve čtvrtek mrknu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dědek Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Kamínek,dělalo mi to taky Sám se tam dostal a sám taky vypadl.Bylo to tak jak píšeš v plném rejdu při jízdě rovně nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 to bude nějaká kravina, mě se něco podobnýho dělo při velkým vytočení kol, ale jizdě tak 20-30km/h, byl jsem vyplašenej, že ložisko, ale pak to po tejdnu přestalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Jo to bude ten kamínek, měl jsem to na fabii a byly to rány, že jsem myslel že mi upadne kolo a pak to po čase přestalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marios Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Když nad tím tak přemýšlím, tak to fakt asi bude ten kamínek, pač teďka u nás hodně štěrkovali, a kamínky mi litali všude pod autem... Asi nějaká mrška zapadl mezi ten plech a kotouč... No skuknu a dám pak vědět. Diky moc za rady, aspoň vím na co se zaměřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.