Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravým , chcem sa spýtať , mám octáviu 1,6 tdi A7 , auto\motor ide bez problémov , skôr mám problém s prevodovkou , rýchlosti mi radí úplne bez toho aby som to cítil , ale občas keď zastavím  a idem sa rozbehnúť tak mi trošku  zavybruje plynový pedál , pri rozjazde a pri preradení 1-2 , na vyšších rýchlostiach mi to nerobí krásne preraďuje a aj podraďuje . neviete čo s tým ? poprípade skúsenosti aké máte s tými prevodovkami ? na 1,6 tkách ? ešte mi to občas pomalšie reaguje ked zaradím R-ko tak to pár sekúnd trvá dokým preradí a začne cúvať . , ešte po zaradení D- občas sa rozbehne a občas to stojí na mieste . Mám 128xxx tis km , olej som menil pri 110 tis. a spotrebovo sa hýbem 4,5-5,0

tak tobě vibruje plynový penál která je elektronický ? Zajímavé...

Na DSG trochu trva prechod z D na R.

Je to normalne.

• Autor
před 11 hodinami, 15degren napsal:

tak tobě vibruje plynový penál která je elektronický ? Zajímavé...

pri rozjazde cítim vybrovať pedál , a auto sa mi tažsie rozbieha , a je to od rpevodovky či to niekto nemal , pretože občqas sa rozbehne uplne pohode ale občas tomu trva a ani sa nerozbehne len začne vybrovat ked pridam plyn

Upraveno od Lukas Rigo

NO to se ti ale klepe auto ne plyn, to prostě není totiž možné, protože tam není žádné mechanické propojení s vnější částí vozu :-)

Jinak když se podíváš na web sixty, tak v 99 ze 100 případů způsobuje všechny problémy mechatronika a v tom jednom to jsou lamely.

• Autor

dobre tak ďakujem za upresnenie , čiže podstate ked vymením tú mechatroniku tak by to malo byť v poriadku ? teda jazdiť bez toho vybrovania

Nemám tušení asi by to bylo lepší dát do servisu co myslíš ?

Mechatronika DSG uff.

Daj to pozriet niekomu, kto tomu rozumie.

• Autor
před 19 hodinami, 15degren napsal:

Nemám tušení asi by to bylo lepší dát do servisu co myslíš ?

bolo to tam , nič mi nepovedali že nič tomu neni , pri výmene oleja mi povedali že vyzerá byť v poriadku , práve vtedy ked to skúšal to išlo v poriadku  ...

Pokias tvoja A7 je dq200, tak za to vybrovanie su zodpovedne spojky opotrebovane.

Skus toto. Ked sa rozbiehas pomaly a preradi ti z 1 do 2, daj mu o 1 sec dlhsie (uber plyn).

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

• Autor
před 2 hodinami, Zdens123 napsal:

Pokias tvoja A7 je dq200, tak za to vybrovanie su zodpovedne spojky opotrebovane.

Skus toto. Ked sa rozbiehas pomaly a preradi ti z 1 do 2, daj mu o 1 sec dlhsie (uber plyn).

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

ked sa mi to bude zasa robiť ,t ak to skúsim ubrat troksu plin , je to vždy ked sa rozbieham1-2

5) závada - a) vibrace/ škubání při řazení z 1r. na 2r. (několikanásobné škubání ne jen jedno škubnutí)

-B) vibrace /škubání při akcelaraci na 2r. - projev trvá cca. 2 sekundy

• rozmezí otáček motoru 1 200 - 2 000ot/min
  • při přidání plynu cca. 20%
  • při zatočení vozidla - vibrace, nebo při zrychlení z rychlosti 5 - 10km/h

c) vibrace/škubání při rozjezdu na Z rychlost

Příčina: krátkodobý nerovnoměrný přenos síly mezi obložením spojky K2 a přítlačným kotoučem, to má za důsledek nerovnoměrný přenos kroutícího momentu při různých rychlostech prokluzu spojky K2

Kedze je 7 DSG DQ200 prevedovka ktora ma suche spojky, tak tie spojky sa vedia dost rychlo opotrebovat. (Rychlo sa prehreju. Najcastejsie v mestskej prevadzke).

Je to bezna vec pre 7 DSG. Oprava je taka, ze sa vymeni spojkova sada prevodovky (cca 10 000 kc material, ± 6 000 praca)

Skus pri pomalo rozbehu po preradeni do 2jky pockat sekundu. Spojka by sa mala zahryznut a potom uz nepreklzne.

• Autor
před 21 minutami, Zdens123 napsal:

Kedze je 7 DSG DQ200 prevedovka ktora ma suche spojky, tak tie spojky sa vedia dost rychlo opotrebovat. (Rychlo sa prehreju. Najcastejsie v mestskej prevadzke).

Je to bezna vec pre 7 DSG. Oprava je taka, ze sa vymeni spojkova sada prevodovky (cca 10 000 kc material, ± 6 000 praca)

Skus pri pomalo rozbehu po preradeni do 2jky pockat sekundu. Spojka by sa mala zahryznut a potom uz nepreklzne.

ďakujem , budem riešiť výmenu pod doovolenke :D cca 1600km by to malo zvládnuť

Upraveno od Lukas Rigo

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.