Publikováno Červenec 31, 20178 r Zdravým , chcem sa spýtať , mám octáviu 1,6 tdi A7 , auto\motor ide bez problémov , skôr mám problém s prevodovkou , rýchlosti mi radí úplne bez toho aby som to cítil , ale občas keď zastavím a idem sa rozbehnúť tak mi trošku zavybruje plynový pedál , pri rozjazde a pri preradení 1-2 , na vyšších rýchlostiach mi to nerobí krásne preraďuje a aj podraďuje . neviete čo s tým ? poprípade skúsenosti aké máte s tými prevodovkami ? na 1,6 tkách ? ešte mi to občas pomalšie reaguje ked zaradím R-ko tak to pár sekúnd trvá dokým preradí a začne cúvať . , ešte po zaradení D- občas sa rozbehne a občas to stojí na mieste . Mám 128xxx tis km , olej som menil pri 110 tis. a spotrebovo sa hýbem 4,5-5,0
Srpen 1, 20178 r Autor před 11 hodinami, 15degren napsal: tak tobě vibruje plynový penál která je elektronický ? Zajímavé... pri rozjazde cítim vybrovať pedál , a auto sa mi tažsie rozbieha , a je to od rpevodovky či to niekto nemal , pretože občqas sa rozbehne uplne pohode ale občas tomu trva a ani sa nerozbehne len začne vybrovat ked pridam plyn Upraveno Srpen 1, 20178 r od Lukas Rigo
Srpen 1, 20178 r NO to se ti ale klepe auto ne plyn, to prostě není totiž možné, protože tam není žádné mechanické propojení s vnější částí vozu :-) Jinak když se podíváš na web sixty, tak v 99 ze 100 případů způsobuje všechny problémy mechatronika a v tom jednom to jsou lamely.
Srpen 1, 20178 r Autor dobre tak ďakujem za upresnenie , čiže podstate ked vymením tú mechatroniku tak by to malo byť v poriadku ? teda jazdiť bez toho vybrovania
Srpen 2, 20178 r Autor před 19 hodinami, 15degren napsal: Nemám tušení asi by to bylo lepší dát do servisu co myslíš ? bolo to tam , nič mi nepovedali že nič tomu neni , pri výmene oleja mi povedali že vyzerá byť v poriadku , práve vtedy ked to skúšal to išlo v poriadku ...
Srpen 2, 20178 r Pokias tvoja A7 je dq200, tak za to vybrovanie su zodpovedne spojky opotrebovane.Skus toto. Ked sa rozbiehas pomaly a preradi ti z 1 do 2, daj mu o 1 sec dlhsie (uber plyn). Sent from my EVA-L19 using Tapatalk
Srpen 2, 20178 r Autor před 2 hodinami, Zdens123 napsal: Pokias tvoja A7 je dq200, tak za to vybrovanie su zodpovedne spojky opotrebovane. Skus toto. Ked sa rozbiehas pomaly a preradi ti z 1 do 2, daj mu o 1 sec dlhsie (uber plyn). Sent from my EVA-L19 using Tapatalk ked sa mi to bude zasa robiť ,t ak to skúsim ubrat troksu plin , je to vždy ked sa rozbieham1-2
Srpen 2, 20178 r Quote 5) závada - a) vibrace/ škubání při řazení z 1r. na 2r. (několikanásobné škubání ne jen jedno škubnutí) - vibrace /škubání při akcelaraci na 2r. - projev trvá cca. 2 sekundy rozmezí otáček motoru 1 200 - 2 000ot/min při přidání plynu cca. 20% při zatočení vozidla - vibrace, nebo při zrychlení z rychlosti 5 - 10km/h c) vibrace/škubání při rozjezdu na Z rychlost Příčina: krátkodobý nerovnoměrný přenos síly mezi obložením spojky K2 a přítlačným kotoučem, to má za důsledek nerovnoměrný přenos kroutícího momentu při různých rychlostech prokluzu spojky K2 Kedze je 7 DSG DQ200 prevedovka ktora ma suche spojky, tak tie spojky sa vedia dost rychlo opotrebovat. (Rychlo sa prehreju. Najcastejsie v mestskej prevadzke). Je to bezna vec pre 7 DSG. Oprava je taka, ze sa vymeni spojkova sada prevodovky (cca 10 000 kc material, ± 6 000 praca) Skus pri pomalo rozbehu po preradeni do 2jky pockat sekundu. Spojka by sa mala zahryznut a potom uz nepreklzne.
Srpen 2, 20178 r Autor před 21 minutami, Zdens123 napsal: Kedze je 7 DSG DQ200 prevedovka ktora ma suche spojky, tak tie spojky sa vedia dost rychlo opotrebovat. (Rychlo sa prehreju. Najcastejsie v mestskej prevadzke). Je to bezna vec pre 7 DSG. Oprava je taka, ze sa vymeni spojkova sada prevodovky (cca 10 000 kc material, ± 6 000 praca) Skus pri pomalo rozbehu po preradeni do 2jky pockat sekundu. Spojka by sa mala zahryznut a potom uz nepreklzne. ďakujem , budem riešiť výmenu pod doovolenke cca 1600km by to malo zvládnuť Upraveno Srpen 2, 20178 r od Lukas Rigo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.