Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím, zhruba již 14 dní pozoruji, že mi někde z vany teče olej.

Auto bylo před 14ti dny na rozvodech a výměně oleje. Předchozí majitel tam totiz lil 10W40. Kvůli tomu se zadřel hydroštel, tak se na to přišlo. Teď je tam 5W40 a pod autem se objevuje skvrna o průměru 5cm. Pred servisem pod autem nebyla ani kapka.

Vypadalo to, že to teče výpusťákem. K tomu začala zlobit zadní brzda, tak jsem to nechal v servisu ať mi to dotáhnou. Šroub dotáhli a museli vyměnit brzdový třmen. To by bylo OK...

Dnes jsem ale přijel a opět olej kape. Zajímavý je že jen po zahřátí motoru. Vlezl jsem tedy pod auto a našel jsem čůrek oleje co teče po vaně až k výpustňáku. Viz foto. Přijde mi, že to teče z těsnění co je mezi blokem a vanou. Je to možné nebo odkud by to mohlo ještě být??? Popř. Jak to dát do pořádku za rozumnou kačku?? 

Předem děkuji za rady :)

IMG_20170806_112037.jpg

IMG_20170806_112511.jpg

Editováno: , autor: NO.ID
Vloženo (editace)

Nazdar to se jako zadřel hydroštel,protože to jezdilo na 10W40? To ti řekl kdo? A to tam zase leješ 5W40? Olej ti teče z odlučovače oleje nad vanou. Vyměn těsnící gumičky za pár kaček a máš vyřešeno. Jestli ti, ale v servisu říkají a radí takové věci,tak už k nim raděj nejezdi a ty 2 gumičky si vyměn sám. Práce na půl hodiny. Nebo zajed někam do normálního servisu.

Editováno: , autor: Mirek 835
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Zapomněl jsem se ozvat s výsledkem. No spíše s mezivýsledkem...

Olej teče z těsnění resp. tmelu u vany. Nahoře je to krásně čistý - kontrolováno zrcátkem. Vana tak musela dolů a přetěsňovalo se. Dvakrát... a pořád to prosakuje v jednom místě. Bohužel stačí jen zahřát motor a zase teče malinký čůrek. Nerozumím tomu jak je možné, že to dělá od rozvodů a výměny oleje. Předtím nepadla ani kapka.

Za posledních 10 dní je jediný plus vyměnění zrezlýho vlnovce...

Zítra jedu do servisu znovu. Bojím se, co mě tam čeká... 

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...