Přejít na obsah

NO.ID

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení NO.ID

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Zdravím všechny, měl jsem stejný problém na mé Fabii 1.4 16V a dnes mi to v autorizáku opravili vložkou. Celková cena s výměnou oleje bez demontáže vany byla za 2 542 Kč. Měl jsem z toho obavu, ale cena je celkem přijatelná... tak jenom pro info, třeba se bude někomu hodit :)
  2. NO.ID

    Cukaní motoru

    měl jsem tam prý nějaké sporadické chyby. Taky jsem se divil protože mně diagnostika nic nenašla. Výpis žádný nemám, udělal mi to zadárčo a mám hned přijet jak se mi něco rozsvítí. MIL mi svítila naposledy když jsem tam dal tu novou lambdu, pak jsem dal starou to mi do toho kopce hodilo EPC a ESP - psal jsem tady na foru. Dal jsem tam teda zpět tu novou, že to půjde do servisu a od té doby pohoda.
  3. NO.ID

    Cukaní motoru

    Ahoj, servisák mi vše vymazal a čekáme až zase něco naskočí. Zatím ale jezdíme úplně bezproblémů a chyb :D spotřeba do 7 litrů, spíše okolo 6,5
  4. NO.ID

    Cukaní motoru

    Umí jenom z ŘJ motoru. To mě ani nenapadlo. Dám vědět až budou po dovče v servisu, jestli se dozvím více. Jinak teď auto šlape jak hodinky :D ale tu zadní lambdu tak jako tak vyměním.
  5. NO.ID

    Cukaní motoru

    Mně to vyhodilo chyby v tom OBD2 tvaru (P.... ) a ty jsem pak pomocí toho konvertoru jak si mi posílal převedl na VAG kódy. :) Dnes s autem jela přítelkyně a úplně pohoda. Je to nějaká blbost. Tento a příští týden v servisu mají dovolenou, tak to tam pak hodím ať mrknou na výfuk a ještě se pozeptám na ty chyby. Druhou lambdu jsem měl asi udělat zároveň s první. Měl bych to při jednom a navíc koukám, že od Bosch stojí +- 1300, což v celku jde :)
  6. NO.ID

    Cukaní motoru

    Hele někde tady na foru když jsem hledal co to dělá mně jsem o spojitosti lambdy na dálnici četl. Takže asi ano. Kolik máš najeto???
  7. NO.ID

    Cukaní motoru

    Zkontroloval jsem tu starou lambdu a vypadá to, že pomalu už odcházela. Úplně mrtvá ale nebyla. Dal jsem večer tu novou a všiml jsem si, že se ozývá výfuk. Zkusil jsem ho ucpat auto si běželo vesele dál. Takže netěsní. Myslím si jestli se někde nepřisává vzduch a pak to nehází chybu lambdy i když je nová. Přední část výfuku se ale zdá OK, zadní je měněná předchozím majitelem a střední část je fakt fest rezatá. Dneska na to ještě kouknu, večer jsem toho už moc neviděl a dám to asi už do servisu.
  8. NO.ID

    Cukaní motoru

    Tak jsem tam dal starou lambdu a vše se zdálo OK. Spotřeba na stejné trase 5,9l než jsem tomu na závěr přidal do kopce (po 14,5 km jízdy). Rozsvítila se mi kontrolka EPC + ESP (žlutý trojúhelník s vykřičníkem) a motor přestal mít tah. Okamžitě jsem nechal načíst chyby a žádná tam nebyla. Po novém nastartování vše bez problémů. To jsem z toho jelen..... BTW. Už vím značku té brazilské lambdy - MTE THOMSON
  9. NO.ID

    Cukaní motoru

    Sondu jsem ještě nevyměnil, nebyl čas ani chuť v tom pařáku, ale chyby jsem vymazal a jel auto krátce projet. Stejné chyby vyskočily až po 11 km s tím, že se jako předzvěst začala zvedat průměrná spotřeba. Po rozjezdu krásně klesala až pod 6,5l, poté z ničeho nic šla nahoru až přes 8,5l a až potom se zobrazila kontrolka. Tak mě tak napadá jestli není nějaká souvislost s ohřátím motoru. Vědět asi budu víc, až vyzkouším starou lambdu... ozvu se :) PS. bordel ani oxidace na kontaktech není a kabel se nikde nepálí. Na to jsem dával pozor.
  10. NO.ID

    Cukaní motoru

    Ahoj, koupil jsem tuhle https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/036906262g-lambda-sonda-1-4-16v-55kw-74kw-br-34808.html . To je dobrej nápad, starou jsem naštěstí ještě nevyhodil :) Zkusím to a dám vědět!
  11. NO.ID

    Cukaní motoru

    Bohužel nemám multimetr na proměření, budu si ho muset někde půjčit. Chyby jsem vymazal a jel auto projet. Chyba P0135 (16519) - Sensor Heater Circuit naskočila až po 20 minutách normální, klidné jízdy. Lambda je nová, tak mi to hlava nebere.
  12. Ahoj, taky mi po výměně lambdy před katem vyskakuje P0135. Vyřešil jsi to nějak??? Díky.
  13. NO.ID

    Cukaní motoru

    Příběh má pokračování... bohužel. Včera přítelkyně přijela a opět svítí kontrolka el. motoru. Auto necuká, neskřípe,... a spotřeba je krásná pod 6,5l. Přední lambdu jsem nakonec vyměnil krátce po cívce abych měl klid. Stejně by mě to čekalo. No a po pár set kilometrech tu mám zase co k řešení. Teď mi vyskakují chyby: P0135 (16519) - Sensor Heater Circuit P1178 (17586) - Linear O2 Sensor: Pump Current: Open Circuit P0030 (16414) - HO2S Heater Control P1183 (17591) - Linear O2 Sensor / Reference voltage short to B+ Mám letos již vyměněné pal. čerpadlo (začalo pískat), palivový filtr, vyčištěnou škrtící klapku, jednu cívku a naposledy preventivně přední lambdu. Minulý rok ještě vlnovec, lehce totiž profukoval. Když k tomu připočtu výměnu oleje, filtrů a zadních tlumičů tak už jsem do toho nasypal dost. Vše si dělám sám, to bych se v asi servisu nedoplatil, ale už mě to přestává bavit.... Přítelkyně mi tvrdí, že ta kontrolka se v minulosti vždy rozsvítila když bylo nad 30 stupňů a auto déle stálo na sluníčku. Může to mít spojitost s těmi chybami?? Já spíš čekám něco s kabeláží... Předem děkuji všem za pomoc! :)
  14. Ahoj, prosím o radu. Dnes jsem byl pod autem (chystám se měnit lambdu) a všiml jsem si, že mi lehce uniká olej viz. foto. V minulosti jsem nechal pretesnovat vanu, olej unikal mnohem více na jiném místě až tak že zůstávaly kapičky na podlaze (řešil jsem to taky tady na fóru). Teď se nic takového neděje a v květnu jsem prošel technickou bez problémů. Má cenu to řešit? Popř. Existuje nějaký snadný způsob jak si to sám utěsnit bez sundávání? Slyšel jsem o různých tmelech, ale nemám s tím zkušenost. Předem děkuji za jakoukoliv radu! :)
  15. NO.ID

    Cukaní motoru

    Vše funguje jak má, zatím jsem udělal jen krátkou testovací jízdu, ale chod motoru je klidný a otáčky už nekolísají. Jen jsem zvědavej, kdy odejdou další cívky, už asi mají něco za sebou....
×
×
  • Vytvořit nový...