kukuraj Vloženo 5. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2017 (editace) Ahoj, mám na roomsteru originál tažné ( není dopsané do TP, ale je tam od výroby, takže tipuju, že zkrátka není dodělávané kdoví kde ) a má bohužel 13 pinovovou zásuvku. Půjčil jsem si vozík se 7pinovou zásuvkou, který je běžně provozován na Fabii I a je plně funkční, i když je asi 30 let starý, doma vyráběný. Vozík jsem připojil přes koupenou redukci. Hned po připojení nefungovalo na vozíku jedno zadní světlo a brzdová světla. ( i přes to, že den předtím na fabii fungovalo vše) Nicméně jsem to na asi 10km jízdu neřešil s tím, že roomster má brzdová světla dostatečně vysoko a jsou vidět. Po asi 3km se rozsvítila kontrolka EPC a následně jsem zjistil, že odešla pojistka brzdového spínače a samotný brzdový spínač. V čem hledat závadu? Je někde na vozíku zkrat, který elektronika fabky přežije a roomster už ně? Po peripetiích s výměnou spínače bych ho nerad zase odpálil, ale vozík bych potřeboval Editováno: 5. Prosinec 2017, autor: kukuraj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel63 Vloženo 23. Únor 2018 Sdílet Vloženo 23. Únor 2018 Asi bych nechal prověřit zapojení na vozíku, prověřil bych (dle schématu zapojení např. z návodu na Favorit nebo starší model Felicie, kde v elektrice bylo i zapojení zásuvky tažného zařízení) asi zapojení vozíku i výstup z redukce na 7 pólovou zástrčku. Mám Fabii II s 13-pólovou zásuvkou a redukcí na 7 pólů a měl jsem zapojených několik vozíků, ale vždy když byl nějaký problém, byl problém na vozíku, nikoli na autě. Ale nedá se vyloučit ani to, že je problém v krabičce napájející zásuvku. Stalo se i to, že byla vadná (nově namontovaná v servise s certifikátem, nesvítilo nic už při prvním použití). Občas někdo má třeba třeba osvětlení SPZ na vleku zapojené na jiný okruh (k pravému koncovému světlu místo k levému, či obráceně, nevím teď z hlavy, jak to má být) a pak může krabička vyhodnotit vyšší odběr, i když se mi to nezdá, protože starší nákladní vlek má jen zadní světla, ale např. karavan má s koncovýi světly i přední světla (je širší než tažné vozidlo). Tak nevím. Ale určitě bych prověřil např. dle schématu a dvou drátů z baterie 12V, že vlek je zapojený opravdu správně. Pavel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.