Fabian18 Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Zdravím, už delší dobu si lámu hlavu s nějakým DYI řešením palubního počítače na Fabii I. Zajímalo by mě, z jakých hodnot by bylo možné počítat spotřebu. Napadlo mě použít například nějaký mikrořadič a LCD display. Ale stále jsem nikde nenašel žádné informace, co ose týče onoho výpočtu. VAG mi sice počítá aktuální spotřebu v litrech na hodinu, ale nevím, kde bych k tomuto údaji mohl přijít a využít ho k dalšímu zpracování. Za každý nápad a radu budu vděčný. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Nechápu proč nevymění budiky a nedodelas palubní počítač standardním způsobem jako normální beloch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 jj, návod se tu určitě někde najde. Možná ale jen nechápeme, čeho přesně se chceš dobrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabian18 Vloženo 11. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2018 To beru až jako krajní možnost... Tímhle způsobem bych se dobral daleko lepšího grafického znázornění a získal mnohem více měřených hodnot. Jediné, co mi brání, je právě tento přepočet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 V l/h to ukazuje při stojícím autě, když se auto rozjede, nepřepne se to na l/100km? Jinak přepočet v jedoucím autě z l/h na l/100km je celkem jednoduchý, potřebuješ k tomu znát aktuální rychlost auta a potom použít následující převod: (spotřeba v l/h) : (aktuální rychlost v km/h : 100) a měl bys dostat l/100km (za předpokladu že jsme někde neudělal chybu ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabian18 Vloženo 11. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2018 To je právě ono, v tom VAGu je to pořád v l/h. A tento přepočet je snadno odvoditelný, akorát přepočítávat si to každou chvíli ručně je poněkud nepraktické... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 (editace) Když je to pro tebe jednoduché tak proč se ptáš Však když tam budeš mít nějakou elektroniku (mikropočítač), tak proč ta by to nemohla udělat za tebe Jinak si ale taky myslím že je jednodušší tam dát origo budíky a nemusíš nic řešit Editováno: 11. leden 2018, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabian18 Vloženo 11. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2018 před 4 minutami, Martab napsal: Když je to pro tebe jednoduché tak proč se ptáš Však když tam budeš mít nějakou elektroniku (mikropočítač), tak proč ta by to nemohla udělat za tebe Jinak si ale taky myslím že je jednodušší tam dát origo budíky a nemusíš nic řešit Omlouvám se, zda to vyznělo jako znevažování informace... Jenže já se potřebuji dostat z naměřených hodnot přepočtem právě k litrům na hodinu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Jo tak, ty tu informaci potřebuješ vytáhnout? To bude trochu horší... Ještě mne napadá OBDII a nějakou apku na mobil jsi nezvažoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 takže chceš něco takového? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 Spíš by se dalo použít něco takovéhoto: Carista na FI moc nefunguje (jen diagnostika). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabian18 Vloženo 11. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2018 před 4 minutami, Martab napsal: Jo tak, ty tu informaci potřebuješ vytáhnout? To bude trochu horší... Ještě mne napadá OBDII a nějakou apku na mobil jsi nezvažoval? Ano, to je právě ta komplikace... Zkoušel jsem aplikaci Torque, ale když už se tam najde funkce, které měří spotřebu, tak to vyhazuje stále stejné a naprosto nesmyslné číslo (2,8l/100), které tam skočí pár vteřin po vyresetování a dál už se nehýbe ať jedu jak jedu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabian18 Vloženo 11. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2018 před 8 minutami, Wittmann napsal: takže chceš něco takového? Také zajímavé, děkuji. Stále bych se ale raději dostal přímo k nějaké napěťové úrovni například na vstřiku a potom dále přepočítávat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. leden 2018 Sdílet Vloženo 11. leden 2018 tak to jedině pečlivé studium datasheetu ŘJ motoru.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.