Přejít na obsah

140kw TDI DSG 4x4 - divné zvuky při rozjezdu

Lukas_86

Doporučené příspěvky

Snažím se jít logickou cestou,auto jsem měl na diagnostice a zkoušel všechny možný rady z netu,fóra mechaniků ani ve skodovce se nesetkali s tímhle problémem. A kroužek abs jsem měnil a to když se vysypal tak mi naběhlo 7chyb a to jsem nemusel mít diagnostiku,jedinou chybu co mi to teď napsalo na zadním levém kole mechanická vada po smazání už se nenapsala. Prostě vše začíná u čidla abs tak se chytám všeho 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snažím se jít logickou cestou,auto jsem měl na diagnostice a zkoušel všechny možný rady z netu,fóra mechaniků ani ve skodovce se nesetkali s tímhle problémem. A kroužek abs jsem měnil a to když se vysypal tak mi naběhlo 7chyb a to jsem nemusel mít diagnostiku,jedinou chybu co mi to teď napsalo na zadním levém kole mechanická vada po smazání už se nenapsala. Prostě vše začíná u čidla abs tak se chytám všeho 

Odkaz ke komentáři

V 12. 11. 2024 na 10:58, jeena napsal:

No momentálně to mám taky o trochu lepší ale spíš to připisuji počasí je zima a mokro. Ale co jsi kupoval za čidla za značku? 

Febi, jo ja zapomel ze jsem stim přezul a na R17 to dele mene nez s 19ky.. kazdopadne jak jsem jsi uz jisty ze je vhajzlu loziska v diferaku(rozvodovce) nic jineho tam totiz uz u me nemuze delat, vse ostatni vymeneno.. haldex repas.. takze hledam starsi a vyzkousim

Odkaz ke komentáři

No, o problémech mluvil Vaculík v nějakém videu (Kodiaq), tak následovat jeho rady. Leasingovky/operáky tlačí na ne-výměnu oleje v difech a hlavně haldexu, dále se kašle i na výměnu toho filtříku, který je debilně dostupný, ale dost důležitý. To vše způsobí nefunkčnost a hlučnost, byť plíživě (=ve chvíli, kdy si "auto z operáku" nadšeně kupuje 2nd owner). Olej se vymění (jako rychlá terapie), ale taky třeba celý haldex může být na odpis. A nemá cenu ho dělat po kouskách.

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, HonzaJanHonza napsal:

Ahoj. Mám ten samý problém. Superb 2018 DSG7 najeto cca 160 000km. Řeším to už dlouho. Momentálně se rozhodujeme jestli začít vyměnou Haldexu nebo repasem diferenciálu. Každopádně u mě pomáhá dočasně výměna oleje v Haldexu. Tak bude asi problém tam. Časem to ale začne znovu. 

Ja kdybych se rozhodoval znova začnu difem! Protoze uz to mam za sebou a haldex nepomohl 😂 ale uvidis sam

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, bouchy01 napsal:

No, o problémech mluvil Vaculík v nějakém videu (Kodiaq), tak následovat jeho rady. Leasingovky/operáky tlačí na ne-výměnu oleje v difech a hlavně haldexu, dále se kašle i na výměnu toho filtříku, který je debilně dostupný, ale dost důležitý. To vše způsobí nefunkčnost a hlučnost, byť plíživě (=ve chvíli, kdy si "auto z operáku" nadšeně kupuje 2nd owner). Olej se vymění (jako rychlá terapie), ale taky třeba celý haldex může být na odpis. A nemá cenu ho dělat po kouskách.

To bude muj pripad. Auto po firme (obchodak) servis jen vw, najete 130, haldex olej podle servisky vymena az v 90, pak jsem koupil a rekl udelam pro klid haldex a vsechny oleje a problemy zacali.. beztak to ani nemeni zebraci.. 

sitko tak je ne filtr, a neni v servisnich manualech zminka o jeho cisteni pri vymene jen pro info. Takze to AS nedelaji. Jak rikam me ceka diferak posledni nevymenena vec.. 

Odkaz ke komentáři

Vzhledem k tomu, že haldex i rozvodovka mají každý svou vlastní olejovou náplň a po výměně oleje v haldexu, se to vždy na nějakou dobu, mě cca 14 dní, zlepší, má logiku, že to bude od haldexu. Na druhou stranu, pokud někdo udělá komplet repasi včetně nového software, případně vymění řídící jednotku a nepomůže to, tak ta logika jde do p. Chápu, že je to vevnitř na sobě vzájemně závislé, takže i výměna oleje v haldexu, může zřejmě nějakým způsobem ovlivnit zvukové projevy z rozvodovky. Třeba někdo udělá výměnu ložisek v rozvodovce a zjistíme, že to bude v pořádku a domluvíme potom nějakou skupinovou slevu pro nás ostatní :). 

Odkaz ke komentáři

Řeším to stále se servisakem který má zkušenosti s převodovky a podobné mechanicke věci  a pokud by to byly loziska tak by to hucelo. Jde o to kdo jaky má problém... můj je v tom že se mi zapíná haldex aniž by měl a převážně je to při rozjezdu jak do P/L  strany. Tudíž to není mechanická příčina,ale jde o to co pošlou kola přes cidla ABS do ridici jednotky .... ale jak jsem již psal myslím že  tohle podzimní počasí má na to vliv než v létě. Tak budeme hledat dál i když mi už bylo řečeno že škodovka v tehle době měla problém se softwarem 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...