Listopad 10, 201014 r Co myslíte, že je lepší kombinace? Kotouče Ferodo Premier a desky Ferodo Premier nebo kotouče Zimmernan a desky Ferodo Premier? Hlavně at to nepíská a brzdí!
Listopad 10, 201014 r Dle zkušeností tady na fóru jsem na jaře dával kotouče Zimmermann (standardní řada) a destičky Ferodo Premier - brzdí to a nepíská, spokojenost.
Listopad 10, 201014 r To jsem nezaregistroval, ale Zimmermanny by měly být kvalitativně trošku výš (i dobře odolávají korozi). Ferodo jsem neměl, takže těžko srovnat. Ale koukal jsem, že na cc-autodily.cz mají Feroda za hodně lákavou cenu.
Únor 8, 201114 r Ahoj, tak jsem se na fóru dočetl, že Brembo Max a desky Ferodo DS by měla být dobrá kombinace. Máte někdo Brembo Max a nějaké jiné desky, třeba Brembo, origo, ATE, ...? Jak vám to brzdí, popř. poraďte nejlepší kombinaci. Mám 146tis.km a už by to možná chtělo vyměnit kotouče, ne? Ještě jsem je neměnil.
Říjen 28, 201113 r Tak, přední kotouče si po 92 tis. km řekly o výměnu. Jelikož si v servisu řekli za materiál a práci 6 tis. nakoupil jsem materiál sám a s kolegou mechanikem je vyměnil sám. Akorát mi trochu trvalo vybrat správný rozměr, hodně se tu o tom psalo, nakonec jsem zjistil, že na O2 Tdi jsou dva rozměry a to 280x12 a 288x15, na moji byly ty první, kotouče jdem dal ATE a rovněž destičky, zatím se ještě zajíždí, ale nevypadá to špatně, uvidíme časem.
Listopad 1, 201113 r Napíšu to ještě tady.. Mám kotouče ferodo a desky zimmrmann a při jemném pobrždění pisknou... Co s čím mám skloubit at nepískají? Jeden týpek tu psal že má zimmermann kotouče i desky a že mu to furt píska.. Já mám jen desky.. díky
Listopad 1, 201113 r asi trochu mimo témy,lebo autor sa doslova pýtal "Ferodo nebo Lucas"?? ja som dával ATE kotúče aj platničky a spokojnosť
Listopad 1, 201113 r Ještě jsem si všiml, že brzdová deska NEbrzdí po celém obvodě kotouče.. Vlastně dosedá 2mm pod okrajem kotouče.. A myslím, že zbytek brzodvé desky přesahuje kde končí brzdící část kotouče (směrem ke středu kola od okraje kotouče) snad to poznáte na fotce.. jestli je to tak v pořádku..
Listopad 4, 201113 r Sssisko: Nemusis se bat, je to normalni a je to i kvuli tomu, ze kdyz uz to bude mit neco najete, tak podle vysky toho kraje poznas v jake kondici je jeste kotouc Jinak to ze ti to piska je nejspis zpusobene tim, ze ty desky NEMAJI srazene hrany, takze to nema nabehovou hranku a proto to piska, je to patrne na te fotce. Takze jestli tomu chces zabranit, tak sundat desky a zlehla jim treba pilnikem udelat hranky z obou stran, jen nabehove. A uvidis ze zo uz piskat nebude Mrkni se treba na nejake fotky jinych znacek, kde to normalne uz je v originale aby to nepiskalo. Nejspis mas nejake levnejsi desky Zimmermann, kdyz to tam nemaji. Klidne pisni SZ, kdyby ti to nebyo zcela jasne.
Listopad 19, 201113 r TOP kvalita je ATE, BREMBO a TEXTAR...osobně jsem vždy dával zákazníkům Brembo kotouče+Textar desky a nikdy nebyl problém poslední dobou se hodně prodávají RH (RoadHouse) a ATE kvůli dobré ceně a také bez problémů
Prosinec 20, 201113 r Někdo se zde ptal na ATE Mám kotouče ATE Powerdisk, desky též ATE. Musím říct naprostá spokojenost Jezdím agresivněji, a brzdy mě nikdy ve štichu nenechali Pískání žádné, prostě super. Za tu cenu si nemůžu stěžovat Upraveno Prosinec 20, 201113 r od Longer377
Srpen 22, 201213 r Zdravim... Pravdepodobne budem musiet kupovat kotuce + platnicky....a neviem sa rozhodnut aku znacku... Ci FERODO, BREMBO, ZIMMERMAN alebo ATE....rozmyslal som aj o tych BREMBO kedze oproti FERODOm je rozdiel cca 10-12euro za sadu kotuce+platnicky.... Co by ste mi poradili co najlepsie ...bo sucasne zadne kotuce po 4 alebo 5rokoch a cca 50000km nevyzeraju v najlepsej kondicke... dik
Srpen 22, 201213 r Já už bych si Zimmermann+Ferodo desky nedal. Loni mi začaly nejdříve pískat a pak dokonce i házet (pravda po dvou výletech do Alp, ale jen po 25000 km). To mi původní kotouče z fabriky nedělaly ani po 85000 km (a tak 3-4 výlety do Alp). Nechal jsem je stočit, ale po 10 000 km začaly znovu házet (měřil jsem i házivost nábojů a OK). Teď jsem dal Brembo+Brembo (klasické, ne žádný sport), tak uvidím.
Říjen 2, 201212 r ake predne brzdove kotuce a dosky montovali vo fabrike na Fabiu I. ? vpredu mi vydrzali 110 000 km, tak by som to chcel pre velky uspech zopakovat. ATE, Ferodo, Zimmermany ...? vdaka za info.
Říjen 2, 201212 r Origoš přední brzdy mi vydrželi 120 000 km. Dal jsem tam TRW, kotouče i desky . Zatím najeto 10 000 km a vše ok - nepískají, nehážou, brzdí a není znatelný úbytek kotoučů, jsou jenom vyleštěný. Takže spokojenost
Říjen 2, 201212 r Já měl origo destičky Galfer, ale asi záleží od koho zrovna škodovka bere resp. kdo jí dá nejlepší cenu.....
Říjen 3, 201212 r dal jsem kotouče KRAFT a destičky ATE. Výborná kombinace. Brzdí a nepíská. Taky cenově velice zajímavé.
Říjen 4, 201212 r ja dával obyč brembo + textar desky, ale moc odvařenej nejsem. Přijde mi, že to brzdí až po menším zahřátí, což když vyjedu v dešti a potřebuju zabrzdit je teda opravdu nic moc. Naštěstí ted stím už počítám.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.