Fany53 Vloženo 7. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 Dobrý večer,co se mi stalo,když jsem se vracel domů z kempu.Dostal jsem se do kolony,poskakuju po pár metrech a samozřejmě horko.Najednou jsem si všiml,že se rosvítila žlutá kontrolka Servis a čeho jsem si všiml,že motor měl nějaké vysoké otáčky,asi tak1000,normálně mám 650.Po vyjetí z kolony auto jelo úplně normálně a kontrolka svítila.Jednou jsem startoval u občerstvení,kontrolka pořád svítila a otáčky v pořádku.Domů jsem měl ještě 35 km,ale vše v pohodě.Zajel jsem do garáže,dvakrát nastartoval motor a chcípnul a kontrolka zmizela a otáčky v pohodě.Teď nevím na čem jsem.Auto Yeti 1,2 TSI 77 KW,r.v. 2010 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 7. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2018 Jako ze zlute svitil napis servis? Nebo jak presne ta kontrolka vypada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany53 Vloženo 8. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Sorry,blbě jsem se vyjádřil,je to žlutá ikonka,vypadá jak zjednodušeně namalovaný motor,je v levém budíku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 To muze byt treba problem se sanim, napr. vzduchovy filtr, nebo problem se spalovanim, napr. palivovy filtr, nekvalitni benzin, nedotazene vicko nadrze, ... http://www.autoforum.cz/zivot-ridice/kontrolky-v-aute-co-ktera-znaci/?2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Ta kontrolka tě informuje o tom, že do paměti závad byla zapsána nějaká chyba. Nemá smysl spekulovat o tom jaká - možností jsou desítky. Pokud tě to zajímá, tak si zajeď někam na diagnostiku - chyba bude uložená, i když kontrolka nesvítí. Jestli to je či není důvod k obavě, bez výpisu říci nelze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany53 Vloženo 8. Červenec 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 Vidím,že těch závad můźe být dost,zajedu na počítač,přesto děkuju za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubakk Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 (editace) Mam stejný problem u Yetiho 1.2TSi 81 kW 7stup AT koupeno 03/2016 , najeto 25000km . Rozsvítí se kontrolka motoru ,auto jede normálně., Poprvé se to stalo při 23800km , načetli jsme chybu vymazali a ok . Po čase se na displeji objeví Oil Service a po několika najetých km se rozsvítí oranžová kontrolka motoru , byl jsem v servisu at to zkontrolují a řekli že musím jezdit delší jízdy aby se zahřál katalyzátor , je fakt že jezdím krátké cesty . Ted se kontrolka motoru opět po 3.měsících rozsvítila . Otázka zní dá se s tím něco dělat ? VCDS : 1 nalezena chyba 24367 řada válců 1: katalyzátor P0420 00 (237) - malá účinnost . Editováno: 24. Březen 2020, autor: bubakk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YOndra Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 Malou ucinnost katalyzatoru to dle mne vyhodnoti z toho, ze lambda sonda za katem dava prilis stejne hodnoty jako ta pred nim. Takze kat nekatuje - studeny nebo prilis zaneseny. Nedovedu si ale predstavit jak se da s benzinem jet tak, aby mohl "chladnout" Jaky mas styl jizdy? Jen to smrdlat nad hranici volnobehu a radit podle toho jak rika auto? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubakk Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 Tak závodník nejsem , tak normálně ,někdy to trošku protáhnu .Jezdím tak aby auto řadilo dle optimálních otáček motoru , ale řídím rukama - brzda ,plyn , takže moje práce s páčkou plynu při dodržování rychlosti v obci je někdy problém , když tam skočí 7st v obci při 55km a nechce podřadit . Jezdím sice denně ale krátké trasy .cca do 30km . Delší trasy jen když jezdím něco zařizovat ,úřady atd . Servisní prohlídky a výměny oleje v autorizovaném servisu . Ted čekám na kámoša až mi přijde načíst aktuálni zavadu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
YOndra Vloženo 25. Březen 2020 Sdílet Vloženo 25. Březen 2020 Ajo, nevsimnul jsem si ze mas automat. Ja bych si zkusmo zasel na mereni emisi, jen tak mimo hru strcit do laufu sondu a bez protokolu mrknout co z toho leze. Pak auto poradne protahnout, motat to do omezovace... A pak to zmerit znova. Me tyhle orientacni navstevy na technicke/emisich stoji 100-200, zalezi na nalade technika :) Ale vzdycky mi vysli vstric, ikdyz jsem chtel merit emise motorky :D (Potreboval jsem doladit smes) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bubakk Vloženo 28. Březen 2020 Sdílet Vloženo 28. Březen 2020 (editace) Nacetl mi závadu a chyba stejná jak minule , mrknul i na sondy viz fotky co mi poslal , smazal a budu čekat za jak dlouho se objeví problém opět. Editováno: 28. Březen 2020, autor: bubakk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.