Mil-house Vloženo 20. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2014 Zdravím, v oblasti pohonu alternátoru, klima kompresoru a servo čerpadla se ozývají divné zvuky. Mám podezření na volnobezku alternatoru, nebo napínací kladku řemenu. Chci Vas požádat o radu, jakým nejjednodušším způsobem sundat řemen? Předem díky za odpoved. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2014 máš 2 možnosti: vrchom: dať nabok celý palivový filter (1x matica M6 a 2x šróbik M6) ...necháš ho len na hadiciach...zoberieš 16-ku vidlicový kľúč,zapáčiš za napinák smerom k sebe a zhodíš remeň... spodom: zhodiť minimálne menšiu spodnú časť podblatníka (prinajhoršom aj spodný kryt motora),zobrať 16-kľúč,zapáčiť smerom hodin.ručičiek,zadržať a remeň dať dolu... dúfam,že si z toho niečo porozumel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil-house Vloženo 21. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Perfektní, děkuji za radu, šlo to krásně tak z vrchu jak jsi psal. A na pohled se zdálo být vše v pořádku, vše se točí lehce, bez vůlí. Ale na volnoběh jde z těchto míst nepravidelný rachot, projevující se i větším rozpohybováním napínací kladky a klepáním celého motoru, po přidání plynu zvuky utichnou. Podle toho, co jsem si zde pročetl, bych to viděl na volnoběžku alternátoru, nevím, ale co si pod tímto pojmem mám představit. Moje "volnoběžka" při točení na obě strany unáší rotor alternátor s sebou. Je to tak správně? Nebo to má být jako cvrček, který na jednu stranu hřídelku unáší a na druhou ne? Jak celé zařízení funguje? Předem díky za projevenou snahu, každý komentář mi pomůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Jak rikas, volnobezka ma fungovat jako cvrcek. Nic v ni ale necvrka, je to zcela plynule. Jak funguje tady popisovat nebudu, jednak je to celkem jedno a jednak je to urcite uz nekde dobre popsane. Pokud se jednim smerem neprotaci, je spatna. Vymenit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil-house Vloženo 21. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Děkuji, už jsem i zde na fóru našel podobný problém, snad po výměně volnoběžky bude klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 21. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 niečo o volnobežke... http://www.autoelektrika-praha.cz/alternatory/alternatorova-volnobezka.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil-house Vloženo 21. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. Červenec 2014 Děkuji, perfektní stránka je to sice uplně mimo téma, ale nějak jsem žil v tom, že řemen příslušenství bude pohánět i servo pumpu, ale není tomu tak. Dočetl jsem se že Octavia 2 mají už elektro mechanické servo přímo ve skříni řízení. Na druhou stranu jsem ale našel obrázky servo pump pro motory 1.9 tdi PD 77 kw. Mám tuto motorizaci a rok 2005, co vubec v autě mám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zelo7 Vloženo 22. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2014 Ahoj, no neviem o tom že by nejaká Octavia 2 mala pumpu pre servo, všetky majú elektrické. Tá pumpa čo si našiel pre 1.9 tdi 77 kW bude pre iné auto - Seat, VW. Tento motor bol hojne používaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hori Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 (editace) Zdravim chtel bych radu. Potrebuju na sve octavce vymenit klinovy (drazkovy) remen. Mam motor BXE 1.9 Tdi PD 2007 s klimatizaci. Dival jsem se, ze ze shora je spatny pristup k napinaci kladce. Je potreba demontovat spodni kryt motoru a vymenit remen ze spodu auta ? Je tam lepsi pristup? Nebo demontovat kolo ?Nejake rady prosim. Dekuji mockrat. Editováno: 14. Červenec 2018, autor: Hori Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Témata sloučena. Přečti si příspěvek od libera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hori Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.