daxter747 Vloženo 22. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2018 Zdravím, v týdnu mi to uklouzlo na kostkách na sněhu a trochu jsem ťuknul obrubník pravým předním kolem a teď když jedu cca 65km/h na 4 nebo 105km/h na 5 tak se objevuje takové divné cyklické hučení né moc výrazné ale malinko tam je. Nezáleží na tom jestli je zařazená rychlost nebo ne a v jiných rychlostech to slyšet není. Nenapadá vás co by to mohlo být? Potřebuji jezdit ale teď přes svátky to bude se servisy bídný a nepoznám zda je to tak vážný aby se nepodělalo víc věcí. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Myslíš, že tady máme křišťálovou kouli? Téma přesunuto do sekce Podvozek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daxter747 Vloženo 23. Prosinec 2018 Autor Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Ne, ale třeba u o2 se dala dobře poznat dvouhmota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 23. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Jestli to začalo až po tom co jsi ťuknul kolo, tak bych spíš pátral tam ne? Tj, první bych zkusil ložisko kola - to to odnese jako první při prudšim nárazu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonik Vloženo 24. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2018 Přesně tak, měl jsem úplně stejný problém, který se však u mne projevil až přibližně 5000 km od nárazu. Za mne tedy taky ložisko :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daxter747 Vloženo 25. Prosinec 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2018 Já se jen bojím, aby se nepodělalo něco dalšího a pak by oprava vyletěla nahoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daxter747 Vloženo 19. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2019 Byl jsem u atomechanika a udělal jen geometrii nic víc tam nenašel. Tak jsem jel dal a přišel jsem na to, že když tocim doleva s volantem tak se hučení zrychluje a když tocim doprava tak skoro zmizí. Dá se s tím jezdit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. leden 2019 Sdílet Vloženo 19. leden 2019 (editace) Intenzita hučení souvisí s tím jak se mění rozložení hmotnosti a tim i zatížení kol. Točíš doleva, tj. zatěžuješ pravou stranu. Točíš doprava, tj zatěžuješ levou stranu. Imho to bude ložísko. Pokud je to ložiesko, tak 1) vyměň mechanika 2) jJezdit se s tím dá, ale bude se to zhoršovat a je zbytečný to huntovat. Editováno: 19. leden 2019, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daxter747 Vloženo 19. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2019 Ok, on mi říkal že mám jezdit a až to bude dělat větší hluk tak se mám stavit. Co byste mi doporučili vy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 19. leden 2019 Sdílet Vloženo 19. leden 2019 Cim vacsi to bude robit hluk, tym viac v prdeli to lozisko bude a kedze tam bude aj vyssi valivy odpor, budes mat na danej strane teplejsie koleso. Mne tiez cosi vpredu huci a podozrievam z toho lozisko na pravom kolese. Momentalne je to taky mierny cyklicky hukot ako ked mas zjazdene pneumatiky, ktore zacinaju hucat. No a v zakrute to samozrejme pocut pri zatazeni viac. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 19. leden 2019 Sdílet Vloženo 19. leden 2019 Zvedni na dilenskym pojizdnym zvedaku auto tak abys dostal predni pravy do vzduchu. Zkus s nim tocit, jestli bude hucet tak zkus vymenit lozisko. Z toho co popisujes si troufnu tvrdit ze ten naraz nic jinyho nez lozisko neodneslo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.