Publikováno Prosinec 22, 20186 r Zdravím, v týdnu mi to uklouzlo na kostkách na sněhu a trochu jsem ťuknul obrubník pravým předním kolem a teď když jedu cca 65km/h na 4 nebo 105km/h na 5 tak se objevuje takové divné cyklické hučení né moc výrazné ale malinko tam je. Nezáleží na tom jestli je zařazená rychlost nebo ne a v jiných rychlostech to slyšet není. Nenapadá vás co by to mohlo být? Potřebuji jezdit ale teď přes svátky to bude se servisy bídný a nepoznám zda je to tak vážný aby se nepodělalo víc věcí. Díky
Prosinec 23, 20186 r Jestli to začalo až po tom co jsi ťuknul kolo, tak bych spíš pátral tam ne? Tj, první bych zkusil ložisko kola - to to odnese jako první při prudšim nárazu
Prosinec 24, 20186 r Přesně tak, měl jsem úplně stejný problém, který se však u mne projevil až přibližně 5000 km od nárazu. Za mne tedy taky ložisko :-)
Prosinec 25, 20186 r Autor Já se jen bojím, aby se nepodělalo něco dalšího a pak by oprava vyletěla nahoru.
Leden 19, 20196 r Autor Byl jsem u atomechanika a udělal jen geometrii nic víc tam nenašel. Tak jsem jel dal a přišel jsem na to, že když tocim doleva s volantem tak se hučení zrychluje a když tocim doprava tak skoro zmizí. Dá se s tím jezdit?
Leden 19, 20196 r Intenzita hučení souvisí s tím jak se mění rozložení hmotnosti a tim i zatížení kol. Točíš doleva, tj. zatěžuješ pravou stranu. Točíš doprava, tj zatěžuješ levou stranu. Imho to bude ložísko. Pokud je to ložiesko, tak 1) vyměň mechanika 2) jJezdit se s tím dá, ale bude se to zhoršovat a je zbytečný to huntovat. Upraveno Leden 19, 20196 r od LiveBomb
Leden 19, 20196 r Autor Ok, on mi říkal že mám jezdit a až to bude dělat větší hluk tak se mám stavit. Co byste mi doporučili vy?
Leden 19, 20196 r Cim vacsi to bude robit hluk, tym viac v prdeli to lozisko bude a kedze tam bude aj vyssi valivy odpor, budes mat na danej strane teplejsie koleso. Mne tiez cosi vpredu huci a podozrievam z toho lozisko na pravom kolese. Momentalne je to taky mierny cyklicky hukot ako ked mas zjazdene pneumatiky, ktore zacinaju hucat. No a v zakrute to samozrejme pocut pri zatazeni viac.
Leden 19, 20196 r Zvedni na dilenskym pojizdnym zvedaku auto tak abys dostal predni pravy do vzduchu. Zkus s nim tocit, jestli bude hucet tak zkus vymenit lozisko. Z toho co popisujes si troufnu tvrdit ze ten naraz nic jinyho nez lozisko neodneslo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.