Publikováno Leden 23, 20196 r Zdravim pánové, mám takový problém. Octavia 1.9 TDi 81kW r.v. 2003. Při zhaslém motoru je brzdový pedál normálně tvrdý. Při nastartovaném motoru je první šlápnutí měkké (jde cca do 3/4 chodu), ale trošku brzdí (zabrzdí), druhé a třetí šlápnutí je už tvrdé ale nebrzdí (neušlápnu). Nové kotouče, třmeny a destičky v zadu a ve předu nedávno dělané, vše několikrát odvzdušněno a jde čistá kapalina. Nevíte někdo v čem by mohl být problém ? Díky za rady
Leden 24, 20196 r Já bych řekl, že se posilovači nedostává podtlaku. Takže buď hadička mezi posilovačem a vývěvou nebo špatná vývěva.
Leden 24, 20196 r Autor odvzdusnene nekolikrat. uz jsem odvzdusnil hodne aut... jinak k te vyveve.... kdyz oddelam hadicku tak saje jako blazen a z hadicky nic neuchazi... po chcipnuti motoru a povoleni hl. brzdoveho valce pekne zasyci, takze podtlak tam musi byt... napada me jedine ze je posilovac K.O.
Leden 24, 20196 r Jistá pravděpodobnost a souvislost by tam byla. Když má při odvzdušňování pedál delší krok (propadá se až na podlahu), tak mohlo dojít k poškození posilovače. Když je posilovač v klidu, tak je na obou stranách membrány stejný podltlak. Když šlapeš na pedál, tak se uzavře ventil spojující obě strany membrány a na stranu membrány u pedálu začne připouštět atmosferický vzduch (tlak) a ten pomáhá tlačit na brzdový válec. Divné je, že se v posilovači neudrží podtlak a že to na první šlápnutí trochu posiluje a na další šlápnutí se už podtlak neudělá. A já jsem nějak línej myslet. :-) posilovač.pdf
Leden 25, 20196 r myslím si stále , že máš pořád vzduch v ABS , který se ti při odvzdušňování nepodařilo vytěsnit ven, pořádně odvzdušnit přes VAG, ..je i metoda brutální , a mě pomohla, a sice pořádně auto rozjet na 140 a brutálně dupnout na brzdu a to několikrát, jestli na to nemáš koule tak to ani nezkoušej, pokud jo tak veliký pozor na provoz a dostatečně volnou silnici, dojde k takovému kmitu v ABS, že to vzduch vyžene, pak odvzdušnit.. .
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.