Publikováno Únor 12, 20196 r Dobrý den, mám škoda rapid 2013, 1,6 TDI 77kw, za jízdy se mi rozsvítila kontrolka žhavení, která stále bliká a kontrolka motoru, a okamžitě přestalo jít turbo. Auto jede, ale bez turba a nemá zadný vykon. Diagnostika psala: čidlo diferenčního tlaku, netěsnost systému sání vzduchu, Níz. přeplň. tlak Čidlo turmodmych A s.nespr. Měnili jsme čidlo diferenčního rozdílu tlaku a váhu vzduchu a tím to nebylo. Děkuji za radu
Únor 12, 20196 r Kdysi na jiném autě jsem to testoval sprejem na čištění škrtících klapek - nastartuješ, nastříkáš na sání (tedy bude asi přístup na prd) a pokud se motor přidusí či jakkoliv změní otáčky, tak to netěsní. Případně vymontovat zkontrolovat těsnění na přírubě a použít nějakou vzlínající barvičku. Začal bych ale tím, že bych udělal log hodnot z toho čidla.
Únor 12, 20196 r Škodovka na to má postup v dílenské příručce, ale bez speciálních nástrojů se to podle toho nedá udělat. Takže postup kolegy Wittmanna bude určitě schůdnější pro domácí podmínky.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.