Přejít na obsah

Nesvítí přístroje ani podsvit budíků

☆MAGIC☆

Doporučené příspěvky

Ahoj, prosím o radu . Z ničeho nic mi přestalo fungovat podsvícení přístrojů (okna,zámek,tlačítka a pod) včetně podsvícení budíků. Když jedu ve tmě je to fakt tma ! světla svítí,ale uvnitř auta prostě nic , snad jen na levé půlce budíku svítí dioda s potkavačkou. Pátral jsem po chybě v pojistkách ,ale nic. Už jsem i googlil jinde a tady prošel všech 19 stránek  a nenašel nic kloudnýho. Někde jinde jsem četl,že bude chyba v přepínači světel,ale ten jsem rozdělal pročistil a je jak nový a když se na něj podíváte není tam nic co by se mohlo pokazit. Prosím tedy o radu.

Děkuji všem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdybys napsal něco bližšího jaké máš auto, rok a typ, tak bych to prozkoumal ve schématech. Ale asi to vypadá na ten spínač světel. Změřil bych napětí na konektoru co je na to spínači. Je to pin 16. Barva vodiče: před FL šedá/modrá - po FL šedá/zelená.  

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

MAGIC: Měřil jsi asi dobře, když jsi něco naměřil. V tom případě je spínač v pořádku. A dál to u tvého ročníku (od 10/2007), jde na pojistku 35. Měla by mít 5A. Tak ji zkontroluj, a jestli je dobrá, tak taky může mít zaoxidované kontakty. Taky můžeš změřit napětí, při zapnutých obrysovkách na pozici té pojistky. Zase proti kostře. A jestli tam napětí bude a přes pojistku to prochází, tak snad už jen někde přerušené vedení. Ale to se mi zdá málo pravděpodobné. Z té pojistky je to rozvedeno odbočkami, po všech spínačích, co mají svítit, Říkají tomu "propojení v kabelovém svazku". Tak snad se nějaký ten spoj nepřerušil. To by se blbě hledalo. 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...