Publikováno Březen 26, 20196 r Zdravím, měl jsem takovou zajímavou zkušenost, kdy mi praskla přívodní hadička nafty, krátká část cca 10cm před motorem. Octavia III r.v. 2016. Máte někdo podobnou zkušenost? Překvapilo mě to u tak poměrně nového auta. V motoru to vypadalo spíše jako Křižíková fontána, navíc používám VIF tak smrdí celý motor. Může někdo poradit jak nejlépe vyčistit motor, snažil jsme se co nejvíce vyčistit, a vysušit, ale jen kam se dostal zhora a osušit kabeláž. Hadička vyměněna. Jsem sice více méně amatér, ale nehrozí, že někde blafne, nerad bych aby mi auto ještě zahořelo. jsem tady poprvé, tak snad jsem vložil dobře a někdo mě nezamkne... Díky Michal Upraveno Březen 26, 20196 r od Michal Jandl
Březen 28, 20196 r Normálně to propláchni. Zajed do ruční myčky hod cca. 30 kč. Pomyj to trošku čistící směsí pak to pořádně vyplachni demineralizovanou vodou a budeš mít motor jak nový. Naftě to rozhodně nevadí. jednak jsem to dělal když mi prosakovala nafta kolem vstřikovačů nebo když se mi vylil olej při výměně na motor a dělají to běžně překupnící aut. Jen nemiř vysokým tlakem z blízka na konektory, měkké přechody a elektriku...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.