Publikováno Březen 31, 20196 r Ahojte...potreboval by som poradit,kupil som si superb2 facelift,rok vyroby 2015 2.0TDI dsg a mam taky problem,ze na sestke pri otackach 1600 az 1900 pocut dunenie od motora,hlavne ked je motor v tahu.presiel som cele nasavanie vzduchu,kryr motora,dotiahnute vsetko a ajtak mi to robi...auto ma 65000km...mal by niekto este nejaky napad,co to moze byt...iba na 6ke to robi...diky za rady
Březen 31, 20196 r Je to predokolka alebo 4x4? Nechcem nejak mylit, ja len, ze mne nieco podobne robilo na octavii 4x4, ale pre pravda, ze zvuk siel skor zo zadu a auto malo 300k, robila to popraskana hardyspojka, co ide k haldexu. Ale toto vyzera nieco ine, ked ma auto iba 65k.
Březen 31, 20196 r Autor Je to predokolka...naozaj neviem co este moze duniet...aj loziska boli vymenene v predu,prava strana bola vadna...prezrel som cele nasavanie vzduchu a ajtak...ked sa zohreje motor vtedy to robi..cize niekde nieco pod vplyvom tepla sa uvolni a duni resp rezonuje
Březen 31, 20196 r Mne to na Golfe V, 2.0 SDI (PD), robila klapka na sani. Nehlasila chybu, ale ked sa ohrial motor, tak ostavala stale naplno otvorena a sanie bolo tym padom hlucne aj spotreba stupla.
Březen 31, 20196 r Autor Ale len pri urcitych otackach ti to robilo alebo stale?lebo mne len medzi 1600-1900 a v sestke...inak to nerobi...a keby aj nahodou ta klapka,ako sa to da zistit?
Březen 31, 20196 r Mne to dunelo prave v nizsich otackach ako spominas, hlavne na piatom stupni (sestku to nema). Neviem ako je to na tvojom motore, ale na mojom som len zhodil hadicu sania a klapku je tam rovno vidiet. Na chvilu pomohlo zakladne nastavenie a potom sa to zas objavilo, tak som ju vymenil (bola draha ako svina) a je klud.
Březen 31, 20196 r Autor Hm....zakladne nastavenie ako myslis?tak to skontrolujem potom ze ako to teda vyzera
Březen 31, 20196 r Zakladne nastavenie klapky je ukon cez diagnostiku - zbehol som k mechanikovi a za 5 minut mal hotove. On hned podozrieval klapku, ale samozrejme u teba to moze byt aj ina pricina.
Březen 31, 20196 r Co uz, to si nevyberies. Si zober, ze na Alhambre mi vibroval volant. Len minimalne, v zabere na sestku a aj pri brzdeni. Vymenil som postupne celu napravu - brzdy, ramena, tlmice, ulozenie stabilizatora, riadenie, poloosi a nic. Mechanik bol bezradny. Cista zahada. Tak som s tym jazdil normalne dalej a aj som to s tou zahadou predal. Kupujcemu som to vysvetloval a ten sa len potmehudsky usmieval. Myslim, ze vedel co tomu je a mi naschval nepovedal, aby ma nevystrelo :-D
Březen 31, 20196 r Jasan, ved aj ja som tu Alhambru mal styri roky. A za celu dobu sme to nevedeli vyriesit. To asi nie je to co si chcel pocut, len vravim z vlastnej skusenosti, ze by som skontroloval najprv sanie, ci je v poriadku :-)
Březen 31, 20196 r Autor Ok...dam to skontrolovat urcite...lebo nie je to take strasne zase ale kym sa cely motor nezohreje riadne je v aute ticho ako v hrobe ? az potom to prichadza a mne nervy odchadzaju
Duben 2, 20196 r Autor Ta klapka vyzera byt v poriadku...takze hladame dalej pricinu...a nevie niekto poradit kde by som nasiel dielensky katalog na nahradne diely na superb2 facelift?
Duben 2, 20196 r Online ETKA https://ifinterface.com/page/page3.php?langid=1 -> klik na CarProg2. Odporucam potom zvolit cestinu, slovencina je zamenena za slovincinu
Květen 3, 20196 r Autor Patranie po pricine dunenia-rezonovania pokracuje...kus som sa tomu povenoval...robi to od stvrteho stupna na kazdom stupni pri tych otackach od 1600 do 1900cca,vyhodil som so neutralu prevodovku a tak som zatlacil plyn,ziadna rezonancia ci dunenie,v jemnej zatazi to robi pri prudsom nie...a zvuk sa siri z lavej strany...este ma napada,ci ulozenie prevodovky nemoze byt v cude,nakolko aj na volant sa prenasaju vibracie..
Květen 15, 20196 r Autor Ahojte....ulozenie prevodovky sa vymenilo ale rezonancia ostala...ma dakto este nejaky napad co by to mohlo sposobovat?iba pri zohriatom motore,prevodovke a len ked je prevodovka v zabere..dakujem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.