Přejít na obsah

Cukání motoru na volnoběh za studena 1.6tdi cr 77kW

cz pida

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...

Zdravim chlapi, @cz pida cize problem vyrieseny? Ja mam uplne rovnaky problem ako popisujete 1.6 tdi clha seat leon ST rv 2015
no len mne to robi uplne od nova. Auto kupene v maji 2015 nepozoroval som nic kedze bolo von uz teplo, no prichodom jesene sa to zacalo prejavovat,

ak vypnem kurenie a cokolvek co zerie stavu a otacky klesnu na minimum tak to v zime do teploty +10 cuka ale ze strasne ako nejaky muscle car, po prejazde par km ked stupne chladiaca kvapalina na 60 prestane, potom po vypnuti a nastartovani to nerobi az ked auto postoji napr jednu noc.

Editováno: , autor: svenik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kokta II mal si ten problem od nova alebo sa objavil neskor? Lebo ja to mam odnova a velmi zalezi na vonkajsej teplote cim chladnejsie tym vacsie vibracie (po zohriati motora prestane) a nepravidelny chod a cim je teplejsie tym menej, ked je vonku 25+ tak to necitit takmer vobec 

Editováno: , autor: svenik
Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...
  • o 5 týdny později...

ja to měl tak, že auto začalo cukat ale brutálně, vibrace do sedačky jako by byla masážní, no nedalo se s tím jet a po chvíli to spadlo stejně do nouzáku ... byly to vadný vstřiky a poškozená hřídel čerpadla, kovové piliny ... po repasi vstřiků, kdy se neměnila ta eletronická část, a opravě čerpadla, to jakoby lehce cuká taky, ale pozná to jen ten kdo má cit v noze a při ustálené jízdě, když tomu šlapete na pedál, není nic poznat ...

Odkaz ke komentáři

V 25. 6. 2023 na 12:28, Voryy napsal:

Dobrý den, děla mi to taky na o2 po face, 1.6 tdi , vyřešil už někdo tuhle záhadu? Děkuji za odpověď 

Jsi ve špatné sekci O2 měla úplně jiný 1.6 TDI motor než OIII.

Když už ti píšu, tak u O2 to byl typicky projev vadného EGR ventilu, nebo problém se vstřikováním od VDO.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Zdravim. Resil jsem stejny problem na svem Golfu (2014) 1.6 tdi 77kw CLHA. Myslim, ze je to stejny motor. Cukani (skubani) na volnobeh po nastartovani rano (jen v zime kolem 0°C), kdyz klesnou otacky na standardnich cca 800. Po cca 5 min., kdy se motor zacne ohrivat, tak uz je vse ok. Inspiroval jsem se "andrejviper", zavolal do autorizaku vw, kde mi nasli dle vin tpi presne s timto problemem a objednali na prehrani sw ridici jednotky. Cena 2900,- Kc, ale zda se, ze by mohlo byt vyreseno. Zatim teda jeden studeny ranni start bez jakehokoliv skubani, tak uvidime.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...