Bombos3 Vloženo 12. Květen 2019 Sdílet Vloženo 12. Květen 2019 Zdravím V průběhu zimy se mi začal objevovat problém, že mám obtíže zařadit jedničku potom, co auto stálo venku. První 2 až 3 zařazení jedničky nechtějí zaskočit a zpravidla jsem to tam horko těžko dostal stylem 2 => 1. Po cca 2 km a mírném ohřátí už problém většinou vymizí. Za současných teplot to pozoruji významně méně. Při delší jízdě (4km a více) už to řadí naprosto bez potíží a zcela hladce. Myslíte, že by to mohlo být převodovkou (200 000km) nebo by mohlo třeba jenom stačit vyměnit olej? Podle názoru mechanika je v pytli převodovka, ale spíš mám pocit, že se mu "taková blbost" nechtěla řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zoom999 Vloženo 1. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2019 mam to same ,,,, fabia 2000 50kw/68hk motor 180k km , ,za studena ide velmi tazko 2ka a 5ka co pred tym nebolo zacalo to az tak tento rok. prevodovy olej bol meneny v servise v roku 2016,, takze tam asi problem nebude... Co pozeram tieto rocniky v inzeratoch tak viac z nich ma napisane ze "menena prevodovka".. takze ta hranica 200k km tam asi bude. po vymene oleja v 2016 som citil dost rozdiel v radeni rychlosti,,pocitovo to slo velmi dobre ako po masle ale dnes uz to tak nieje.. ale menit olej aj dnes? 2 litre oleja su za par kaciek , tak neviem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bombos3 Vloženo 5. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2020 Olej v převodovce vyměněn, žádná znatelná změna k lepšímu. Patrně se opravdu jedná o opotřebení převodovky :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.