skillet95 Vloženo 24. Květen 2019 Sdílet Vloženo 24. Květen 2019 Zdravím,chci se zeptat zda má smysl dávat větší intercooler když mám sériové turbo,jde mi o lepší chlazení turba ale bojím se turbo díry,díky za odpovědi. 1.9TDI 81kw+chip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 24. Květen 2019 Sdílet Vloženo 24. Květen 2019 Lepší intercooler nemá moc společného s teplotou turba. Sníží teplotu stlačeného vzduchu, tedy to, co leze z turba ve výkonu tak 150 st.C teplé. Za intercoolerem to bude mít - podle rychlosti jízdy a teploty vzduchu venku - tak 65 st.C. Pokud bys tu teplotu stlačeného vzduchu snížil třeba na 45 st.C, budeš mít tak o 20 koní vyšší výkon. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skillet95 Vloženo 24. Květen 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2019 Mám tento cooler i s trubkama..mám ho za směšnou cenu tak mi vrtá hlavou zda to dělat nebo ne..tím se ta teplota nesníží? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 25. Květen 2019 Sdílet Vloženo 25. Květen 2019 Teplota stlačeného vzduchu se jistě sníží. A analogicky se zvýší i výkon. V poměru - snížení o jeden stupeň Celsia zvýší výkon o jednoho koně. Co uděláš je tvoje věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.