KasMen Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 Zdravím všechny, Mám takový menší problém u Octavie kombi r.v.2004. Poslední dobou se vždy stává, že po nějaké době jízdy zhasnou zadní a obrysová světla (potkávací svítí normálně, interiér taky OK) Po nějaké chvilce a vypnutém motoru to zase jde chvíli normálně. Nevíte čím by to mohlo být? Jo a z výroby to mělo denní svícení, které už ale taky přestalo před nějakým časem fungovat (někdy se rozsvítilo, někdy ne, teď už nejde vůbec) Pokud někdo ví nebo tuší, díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 22. leden 2014 Sdílet Vloženo 22. leden 2014 Spínač světel, denní svícení. Eliminuj jedno, pak druhé. Kdoví jak je to celé zapojené, proč přestalo fungovat denní svícení, atd, atd. Tu http://forum.skodahome.cz/topic/83666-servisne-manualy-jak-na-to-apod/?p=1343162 se proklikej k DP, schéma do ruky, měřák a hledat. Takhle asi těžko určí kde je problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KasMen Vloženo 5. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 5. Únor 2014 (editace) Tak je to vyřešeno, vzal jsem to ke známýmu elektrikáři (radši), ten to proměřil a samozřejmě se zjistilo, že to je tim dennim svícením. Spekly se tam nějak dráty k sobě a vždycky to svítilo, než se to zahřálo, pak konec. Ještě to zkusil dát od sebe, že by to zaizoloval a tim se to někde zkratovalo - co vám budu povídat - všude dým..... Takže se to rychle odpojilo, denní svícení vyndalo a už je to zase OK. Ten modul na byl tenhle pro zajímavost http://www.bmshop.eu/rele-denniho-sviceni-skoda-octavia-vw-golf-bora-seat-toledo/ Editováno: 5. Únor 2014, autor: KasMen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roseman Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 Zdarec KasMene, mám stejný problém (denní svícení AEV 0318) a chci to také demontovat. Odpojil si to nějakým snadným způsobem (pojistka, vyhození relé) nebo se musela demontovat celá kabeláž a něco přepojovat. příp. co?? moc dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Verganys Vloženo 12. Září 2014 Sdílet Vloženo 12. Září 2014 (editace) Zdravím, potřebuji radu a předem se omlouvám,zda už se tu tento problém řešil, ale nikde jsem to nenašel. Jedná se o škoda octavia 1.9tdi 81 kW R.v.2002, teď k problému. Mám na autě dodělávané automatické rozsvícení potkávacích světel po nastartování (přes relé). Z ničeho nic se stalo, že se světla nerozsvítí a musím je zapínat ručně. Tady jsem narazil na problém. Při prvním otočením vypínače světel do polohy obrysových světel sice svítí podsvícení přístrojovky, ale nerozsvítí se kontrolka a ani nesvítí světla. Při otočení do polohy potkávacích světel se kontrolka rozsvítí, ale svítí pouze přední světla, zadní ne. Jinak vše ostatní funguje bez problémů (couvačky,blinkry, brzdy,mlhovky). Zkoušel jsem proto relé vypojit z konektoru a podívat se na něj, zda třeba není připečený. Relé vypadalo naprosto v pořádku a i když jsem ho nechal vypojené,tak pořád ten stejný problém. Nemohl odejít vypínač světel? Budu rád za každou radu, jelikož musím jezdit se zadními mlhovkami, abych byl vůbec vidět :-/ EDIT: Ještě podotknu, že všechny pojistky i žárovky nefunkčních světel jsou v pořádku Editováno: 26. Září 2014, autor: Wojnar Podotýkej tak, že budeš EDIT-ovat příspěvky!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Září 2014 Sdílet Vloženo 12. Září 2014 No dobře, ale proč to píšeš do sekce Fabia? Přesouvám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Verganys Vloženo 12. Září 2014 Sdílet Vloženo 12. Září 2014 Chybička se vloudila píšu z mobilu, tak jsem si nevšiml Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spalik Vloženo 12. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2014 Mám stejný problém, podařilo se vám jej už vyřešit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Verganys Vloženo 14. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2014 Podařilo, přepájel jsem plošný spoj na relátku, které má za funkci automatické rozsvícení světel po nastartování motoru. Byl přesrušený obvod a následným připájením je po problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomand Vloženo 15. Září 2017 Sdílet Vloženo 15. Září 2017 (editace) V 14. 12. 2014 na 19:05, Verganys napsal: Podařilo, přepájel jsem plošný spoj na relátku, které má za funkci automatické rozsvícení světel po nastartování motoru. Byl přesrušený obvod a následným připájením je po problému Dobrý den. Jak mám pochopit Vaši formulaci "přepájel ...". To jste rozdělal kostku relé a v něm pájel? Možná by se to dalo chápat i tak, že jste vyndal relé z desky v autě a pájel spoje na té desce. Mám totiž identický problém a jezdit bez zadních obrysovek nechci ani ve dne. Přijde mi nepochopitelné, že potíže neodstraní demontáž relé ven z auta, pokud je ta chyba opravdu v relátku Taky jsem ho vyndal se stejným, vlastně žádným výsledkem. Edit: Trochu jsem ještě surfoval a tady "http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=149359&postdays=0&postorder=asc&start=15" jsem našel i konkrétní obrázek. Přesně ten prostřední kontakt vypadal na studeňák. Kolem "nožičky" byla skoro hladká plocha a "černý rámeček". Přeletoval jsem ho a je opraveno. Kdyby si člověk neuměl poradit, tak má auto odstavené, než ho vezmou někam na servis a zaplatí ranec za diagnostiku + opravu. Díky moc za nasměrování Editováno: 15. Září 2017, autor: tomand 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitnet Vloženo 2. Září 2019 Sdílet Vloženo 2. Září 2019 Zdravim mam dotaz ohledne svetel zadnich. Obcas se mi stava ze mi nesviti zadni svetla. Brzdova funguji normalne ale obrysova obcas nesviti vypnu motor nastartuji a je zase ok. A jak se zapinaji svetla tak v tom zapinani obcas cvaka nevite nekdo co s tim? Dik za info jinak r.v. 2002. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Souček Vloženo 9. Září 2019 Sdílet Vloženo 9. Září 2019 mám stejný problém.Koupil jsem od známého fabii 1.2 mpi 2003 rok osum měsícu jsem s ní jezdil a začaly problémy s nesvícením zadních obrysovek.Pojistky ok,žárovky taky.Při nastartování se rožnou a při určité jízdě po chvíly zhasnou.Vyměnil jsem nový spínač světel. a tím se to nevyřešilo pořád vše stejné.Odšrouboval jsem spodní palubovku a je tam relé pro denní svícení je na něm číslo 0317.Nedrží tam na pevno nějak se tam celé kýve.Nemuže být odpájená nějaká nožka,nebot si myslím,že by se to takhle výklat nemělo.už jsem objednal nové relé dnes,nebo zítra by mi mělo dorazit a uvydím jestly je to tím a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dendysak Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 Zdravím lidičkové, nesvítí mi zadní obrysovky na sedanu o1 fl. Předtím svítila jen pravá a levá ne - přijde mi divný, že doprava z rozdvojení to šlo a na levé ne. Teď odešla i druhá. Ze spínače světel mi elektrika jde, ale dozadu ke svorkovnici u tlumiče už to nedojde, do kabelů jsem nehrabal, pojistku jsem měnil a žádná změna. Levá mlhovk jde, blinkry a všechno ok, takže nulák by měl být taky ok... Nevíte někdo co by to mohlo jít? I spínač světel jsem měnil za druhý (Čína) a též obrysovky kaput. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira96 Vloženo 10. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2020 Koukni na relátko na spínání světel, možná tam bude uklepaný spoj. Osobně jsem to řešil u sebe 2x. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipsmol Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 Zdravím, mám stejný problém se zadnímy obrysovky, dívali jsme se na to relé denního svíceni ale když sme hledali tak jsme ho nenašli.. Nevíte někdo jaký by tam mohl být problém? Našli sme tam nějaké relé AEV 0305 ale to jsem nikde nedohledal že co to může byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 7. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2020 U mě relé DS volně leží a plastu nad pedálama, povolíš jen 2-3 torxy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.