Přejít na obsah

Kodování Octavie IV

Dixik2

Doporučené příspěvky

před 10 hodinami, VeteranChild napsal:

Pokud to nebylo auto pro severní trhy s tzv. skandinávským režimem, zdá se mi to nepravděpodobné.

Nicméně to už vůbec nesouvisí s kódováním O4, takže prosím zpět k tématu. 🙂

Jestli odpoved patrila ke me, tak auta byla kupovana nova v CZ a byli to posledni f trojky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

Umí někdo na FL 2025 přenastavit ostřikování světel na každé zapnutí, ale až při dlouhém podržení? Takto jsem si to nastavil na S3 a maximálně mi to vyhovuje. Na O4 umyji auto a každá muška na skle znamená za.... celé auto. Děkuji. 

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Jak psal @Patrik1971 aktuálně nejde kvůli SFD2 měnit nic. Sice někdo psal na OBD11 fóru, že se mu podařilo vypnout asistent rychlosti, ale auto bylo tuším pro Australský trh a tam to může být malinko jinak, byť SFD2 je ochrana tuším celosvětová.

@Hamman: Tady není žádné řešení offline. Zkoušel jsem na své FL změnu grafiky budíků a bez úspěchu (šel jsem stejnou cestou jako u před FL). Jakákoliv změna nyní potřebuje kontrolní součet, který se ověří online na serverech VW. Osobně si myslím, že to tedy bude skutečně pro jakoukoliv změnu (tj. např. odemčení litrů na dotankování), která se dřív zapsala do jednotky v řádu vteřin.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, mám asi 2 týdny O4 Style rok 2021, digitální cocpit, infotainment Columbus. Je to moje první takto pokročilé auto, proto prosím omluvte úroveň mých dotazů. Zajímalo by mě, jestli má smysl si pořídit nějakou "diagnostiku" a pokud ano, tak kterou, abych si sám mohl auto kontrolovat, případně upravit některá nastavení. Jde mi třeba o tohle, řazeno podle priority:

- diagnostika stavu spojek DSG

- nastavení intervalu výměny oleje (olej si chci měnit sám, v jiných intervalech než bude auto nejspíš hlásit, co s tím?)

- vypnutí automatického setření zadního okna zadním stěračem

- diagnostika motoru (pokročilé čtení stavu jednotlivých částí)

- zobrazování teploty oleje motoru

- zobrazování zařazené rychlosti při D (vím, že v jiném vlákně zde se píše, ze toto u O4 nejde)

- úprava zadních blinkrů (víc se mi líbí klasické než ty jezdící)

- atd.

Jde mi samozřejmě o co nejlevnější řešení, nechci se tím živit, ani dělat nějaky "remapy" RJ, atd. Má smysl třeba OBD eleven?

EDIT: toto vlákno jsem si pročetl, ale úplný souhrn co všechno lze a nelze udělat a se kterou diagnostikou, navíc konkrétně pro mojí verzi auta, se mi udělat nepodařilo, proto jsem se rozhodl zeptat a třeba to pomůže i dalším začátečníkům, protože si myslím, že to není tak dlouho co prvním O4 skončila záruka a bude určitě víc uživatelů, kteří si budou chtít něco upravit.

Editováno: , autor: zetorycz
Odkaz ke komentáři

Já jsem OBD11 měl i VCDS, takže s tím umím dělat. Pro mě je lepší si to za 500-600 půjčit od někoho na bazos.cz a naklikat si co potřebuju případně si to doladit sám přes long coding. Většinou už jsem to pak nepotřeboval a zbytek roku se to tam válelo. Platí se to ročně.

Já žiju v domění, že od roku 2020 nemá VCDS smysl kvůli tomu SFD SPF nebo jak je to.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...