Apalosso Vloženo 11. Červen 2020 Sdílet Vloženo 11. Červen 2020 Ahoj, Moje octavka III Gtec 81kw rozsvitila kontrolku motoru - chyba 2196, Lambda za katem, bohata smes. Na diagnostice je bohata smes pry u volnobehu, pri vyssich otackach se srovna. Svicky na pohled pry ok, lambda ma 122tis, to je pry malo... Nemel nekdo podobny problem? Kdyz chybu vypnu, po 250km sviti znova. Pri jizde bez problemu, pri volnobehu motor lehce cuka. Diky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 11. Červen 2020 Sdílet Vloženo 11. Červen 2020 Projevuje se ti to při jízdě na CNG nebo i na benzin ? Nevím zda se CNG dá seřídit jako např. běžné auto na LPG. Pokuď se to neprojeví při jízdě na benzin, může být závada v plynové části auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 12. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Prave dojizdim cng, prepnout se neda. Ted chci jezdit na benzin a pozorovat zda to dela taky. Pokud ne, chybu budu hledat v plynove casti - vstriky? Procistit ultrazvukem. Treba mel nekdo stejny problem a vyresil to nejakou prkotinou jako vymenou gumicek na vstrikach nebo tak neco. Nechci menit jeden drahy dil za druhym nez na to prijdu:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Pak napiš pokuď na něco přijdeš, také mě to zajímá. Tu diagnostiku si dělal v origo servisu nebo někde mimo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 12. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 před 14 minutami, Sudetak napsal: Pak napiš pokuď na něco přijdeš, také mě to zajímá. Tu diagnostiku si dělal v origo servisu nebo někde mimo ? V origo, tam rekli menit lambdu za katem V cng servisu delal podrobnejsi diagnostiku, kde zjistil ze to dela jen na volnobeh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 To znamená, že v origo servisu nemají vůbec tušení jakým směrem jít. Prostě viděli kód chyby a první na ráně je lambda za katem. Pokuď se chyba znovu neukáže při jízdě na benzin tak ty plynový vstřiky (jeden z nich) je opravdu možný kandidát. CNG servis by měl mít větší praxi čím začít, chce to i trochu štěstí na šikovnýho mechanika. Neměnil si teď někdy (nedávno) vzduchový filtr motoru ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 12. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 před 7 minutami, Sudetak napsal: To znamená, že v origo servisu nemají vůbec tušení jakým směrem jít. Prostě viděli kód chyby a první na ráně je lambda za katem. Pokuď se chyba znovu neukáže při jízdě na benzin tak ty plynový vstřiky (jeden z nich) je opravdu možný kandidát. CNG servis by měl mít větší praxi čím začít, chce to i trochu štěstí na šikovnýho mechanika. Neměnil si teď někdy (nedávno) vzduchový filtr motoru ? Ja to auto kpupil ted nove, po 650km to zacalo delat. Zatim jsem nemenil nic. Ted jdu dojet plyn, tak uvidime. Nerikam ze lambda to nemuze byt, ale servis dela co jim rekne system, oni nepremysli... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 @Apalosso Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora. Něco podobného se řešilo zde. Ta lambda může být klidně KO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 12. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Tak na benzin to vypada bez problemu, chod uplne perfektni. Budu jeste testovat dale a pak dam vycistit plynove vstriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Chce to čistě na benzin ujet víc kiláků, abys měl jistotu, že se do paměti nezapíšou ty samé či jiné chyby. Na LPG se doporučovalo alespoň 500 km, resp. jednu celou nádrž. Teď aktuálně je zrovna cena benzinu na čerpačkách pro toto příjemná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 14. Červen 2020 Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 (editace) Děkuji Pawoukovi za nasměrování a Dablasovi2 za cenné zkušenosti, níže cituji co mě odepsal (podobné problémy jako jsou výše): Ahoj, jojo špatná lambda. Doporučuju zajet na diagnostiku tam ti řeknou přesně, ale dej si pozor. V autě máš dvě lambdy a já jsem měl špatnou lambdu za katalyzátorem, jenomže v neorigo servisu jak to napíchl na diag. tak mu to ukázalo špatná lambda 1. Na tom by nebylo nic špatného jenomže mi řekl, že to je lambda PŘED katem. Ale když jsem se podíval do dílenské příručky tak je pod číslem 1 označena lambda za katalyzátorem. Ještě jednou jsem tam jel abych se ujistil, že opravdu ví co říká a bylo mi řečeno, že to dělá 30 let a ať ho nepoučuju. OK objednal jsem origo lambdu a vyměnil před katem. Vymazal chyby a auto jelo stále špatně. Tak jsem to zoufalý zavezl do autorizáku a tam mi bylo řečeno, že mám špatnou lambdu za katem... Editováno: 14. Červen 2020, autor: Sudetak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dablas2 Vloženo 14. Červen 2020 Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 To co píše Sudetak tak potkalo mě a našel jsem i k tomu screen, který patří k té lambdě za katem. Je možné, že tuto chybu to může vyhodit i k jiným závadám, ale řekl bych, že to bude na 90% ta lambda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 14. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 A nemelo by to delat problem i na benzin? Zrejme to dela pouze pri cng. V origo mi rekli, ze to je lambda za katem, to je pravda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 14. Červen 2020 Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 Dablas2 měl při závadě najeto 98 tis. km (někde jsem četl, že životnost lambdy se předpokládá 160 tis. km), kód lambdy za katem dle etky je pro motor CPWA 04E 906 262 EC, např. zde: https://www.originalniautodily.cz/produkty/c-04E906262EC.html Výměna lambdy je snad menší práce (když tedy půjde povolit) než řešit vstřikovače. P.S. kód lambdy bych raději ověřil dle VIN Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 14. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 Tak na cng cuka, chyba sviti porad. Na benzin necuka a kontrolka dokonce zhasla. Opravdu to muze byt lambda? Furt se mi to nezda:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 14. Červen 2020 Sdílet Vloženo 14. Červen 2020 Maličko bych se přikláněl k té lambdě, a to z toho důvodu, že sem pátral po nějakém filtru plynu jako má běžně systém LPG. Ale žádný jsem nenašel a ani v popisu systému od škodovky žádný není. Nevím zda CNG má stejnou schopnost jako LPG zasírat vstřikovače. Možná že i běh motoru na CNG je choulostivější na přesnou regulaci od lambdy než při jízdě na benzin, ale to spekuluji. Výměna lambdy je relativně jednoduchá, než vyndavat vstřikovače, čistit je a následně instalovat zpět :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 Pro člena Apalosso, pročítal jsem na netu info ohledně CNG a Octavie a narazil jsem na zmínku v jedné diskuzi (Jarda 07.04. 7:09 hod), je to psané trochu zmatečně, ale pochopil jsem to tak, že nakonec to byla lambda za katalyzátorem. https://www.autorevue.cz/skoda-octavia-g-tec-prijde-o-multilink-a-verzi-liftback-zname-podrobnosti/?showforum=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 18. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 Po kontaktovani primo Skoda Auto mi odepsali, ze mi uhradi komplet naklady na vymenu lambdy. Domluvili to v servisu u me ve meste. Zitra tam jdu. Tak uvidime, zda to pomuze:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 Tak to vypadá nadějně, napiš pak podrobnosti jak to proběhlo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 18. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 Jasne pisnu:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 22. Červen 2020 Sdílet Vloženo 22. Červen 2020 Tak buďto se testuje najížděním km na CNG, nebo kontrolka zase svítí i přes výměnu lambdy, anebo na výměnu zatím nedošlo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 22. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2020 Vymene probehla. Dojizdim benzin, na cng uvidim:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 22. Červen 2020 Sdílet Vloženo 22. Červen 2020 Tak to já bych nevydržel a hned to testnul, máš pevný nervy :-) Jak proběhla výměna, nenastaly nějaké komplikace s povolením lambdy ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apalosso Vloženo 22. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 22. Červen 2020 Chci vyjet stary benzin a dat tam 100oktan. Uz mam dojezd 35km, takze uz to bude:)) Problemy nebyly:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 22. Červen 2020 Sdílet Vloženo 22. Červen 2020 Doufám, že budeš mít už klid a najíždět spokojeně další a další km. Prosím tě, a až budeš dojíždět ten třicátýpátý kilometr, nekoukej pořád na ty budíky ať se ještě nenabouráš :-) :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.