LosDavos Vloženo Čtvrtek v 11:12 Vloženo Čtvrtek v 11:12 (editace) Mechanické a chemické čištění sacích ventilů nikdy nedosáhne takového výsledku jako čištění pomocí skořápek. To ale nic nemění na tom, že se karbon vrátí hned po další výměně oleje – stav, který ukázal uživatel paulcz, bude zpět velmi rychle. Výsledek? Vyhozené peníze. Služební vozy s nájezdem 500 000 km nikdo nikdy nečistil – a přesto jezdí stále relativně dobře. Vyhodit 8 000 Kč jen za dočasně čisté sací ventily je prostě nesmysl. Chápu to v rámci rozsáhlejší opravy, třeba při výměně vstřikovačů, ale samostatné čištění ventilů bez jiné návaznosti je vyloženě zbytečné. A je úplně jedno, jestli jezdíte krátké trasy nebo dlouhé dálky. Karbon se nejvíce usazuje při plně zahřátém motoru, a to zejména v rozsahu mezi 2 000 a 3 000 otáčkami – tedy přesně tam, kde se motor provozuje nejčastěji a nejefektivněji. Takže snaha tomu zabránit je v podstatě marná. Při studeném motoru nemají výfukové plyny dostatečnou teplotu na to aby spaliny přilnuly na materiál v sacích prostorech. Editováno: Čtvrtek v 11:17, autor: LosDavos Citovat
paulcz Vloženo Čtvrtek v 13:22 Vloženo Čtvrtek v 13:22 Já to nechtěl dělat, nemám na to prostory a chtěl jsem záznam do servisní knížky. Citovat
Tomas666 Vloženo Čtvrtek v 14:00 Vloženo Čtvrtek v 14:00 Losdavos a proč myslíš že čištění chemií a mechanicky nebude tak účinné jako skořápky? Já měl výsledek obdobný tomu co jsem našel fotky po skořápkách. Vyleštěné hadrou do čista. Já nechal rovnou kontrolovat a čistit vstřiky. Ty ale byly ok i před čištěním. Rozdíl jsem poznal okamžitě. Jak ve výkonu , tak se ztratilo pocukávání. Zanáší se díky tzv skrytému egru, kdy při ustálené jízdě při vyfukovací době se pootevřou i sací ventily. Je mi jasné že tam nějaký nános zase bude, ale určitě ne tolik jako před čištěním. Hlavní důvod toho že jsem to čistil byl krátký výpadek zapalování na jednom z válců, kdy jsem nepřišel na žádný důvod, předpokládám že se uloupnul kousek karbonu a nedovřel se ventil. Citovat
paulcz Vloženo Čtvrtek v 19:39 Vloženo Čtvrtek v 19:39 (editace) @LosDavos ok, tak mi vysvětli, proč po wallnut blastingu zmizel check engine, výpadky válců a cukání od 2000-2500 otáček na všechny stupně. Auto jede plynulej, rychlejší odezva na plyn, nižší spotřeba o litr. Dneska najeto dalších 200km a rozdíl obrovsky. Vyhozené peníze ? Ventily byly průchozí z necelých 60 procent, na fotce to zúžení není tak vidět, nehledě na stovky příspěvků na toto téma na jiných fórech týkající se škody a VW. A to “relativně dobře” je taky zavádějící, jezdil jsem vozovým parkem různých firem s 1.2-1.5tsi od 50 000 do 400 000km a žádná nejede ani z poloviny, tak jak aktuálně moje, nepočítám plynulost a výkon. Dále moje auto před tímto zásahem projíždělo víc lidi z okolí (3 kamarádi, otec, sestra) a NIKDO si ničeho zvláštního nevšiml, přitom já to prostě cítil i ze sedačky spolujezdce. Takze ano.. auta jezdi bez čistění, většina má za mě neakceptovatelné cukání a výkyvy plynulosti a chodu, ktere si 90 procent lidi, co berou auto jak věc nezaznamená. Stav, že by se to takhle zaneslo se vrátí.. ano, ale ne s výměnou oleje, jak píšeš, ale za dalších 150 tis km. Editováno: včera v 08:00, autor: paulcz Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.