Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, chystám se na servisní prohlídku po 2 letech (30 000 km) a chtěl bych při té příležitosti vyměnit i filtry. V jednom servisu mi tvrdí, že Škoda Octavia, 1,4 TSI, 110 kW, 06/2018 nemá palivový filtr. Mohl by mi prosím tuto informaci někdo potvrdit či vyvrátit? Nechci odpovědi od spekulantů, kteří si myslí, či se domnívají. Chci jasnou odpověď od někoho, kdo ví, tzn. zda ano či ne :) Předem díky. Pokud je zde odpověď již někde na fóru, tak se omlouvám, nenašel jsem ji.

Nemeni sa.

• Autor

Ale já se neptal, zda se mění či nemění, ale otázka byla myšlena, zda je, či není (přítomen) palivový filtr.

Fuel filter KNECHT KL 572

SKODA OCTAVIA Combi (5E5) 1.4 TSI    Petrol    110 kW / 150 hp    CHPB, CZDA, CPWA    08.2014 - 

edit: zrejme jde o univerzalni filtr pro benzinove motory.

Upraveno od JiVi

Je pritomen.

Tak to já bych rád věděl kde,páč já ho tam rozhodně nemám. Rok 2013.

A to video je na VW polo,kde teda je.

Podle dílenské příručky motor 1.4 TSI 110 kW nemá klasický palivový filtr, jako je v tom videu. Palivový filtr je u tohoto motoru integrovaný přímo v palivovém čerpadle v nádrži, nemění se a neexistuje jako samostatný náhradní díl.

Tusim je sucastou aj merac hladiny.

Upraveno od sk0d@

• Autor

S tím samostatným náhradním dílem si nejsu tak zcela jist....

https://www.automobilovedily24.cz/trucktec-automotive/8685918

nebo

https://autodilyjihlava.cz/autodily/skoda/octavia-iii/1.4-tsi-110kw/filtr/palivovy-filtr

Já jsem to ještě jednou probíral se servisem a bylo mi přislíbeno, že dají dotaz do Škodovky. Jakmile budu vědět víc, informaci zde doplním.

Upraveno od Gerulaitis
editace textu na link, doplnění

pravdu ma Pawouk - podle udrzby se nemeni a podle prirucky k 1.4 TSi 110kW je soucasti cerpadla

image.thumb.png.11af0d9ec08915d53a5c8caad8d87337.png

Pisal som to jedoducho

JE PRITOMEN & NEMENI SE

• Autor

Ahoj, zde je odpověď ze Škoda servisu:

kolega prověřil jak to s tím filtrem paliva je. 
Odpověď - filtr paliva je součástí palivového čerpadla / koše v nádrži - pro výměnu se musí demontovat zadní sedák - demontovat celé palivové čerpadlo včetně sacího koše a plováku, následně rozebrat a provést tedy tu výměnu filtru paliva. 
Kolega ze skladu připravil i snímky obrazovky které zasílám v příloze. Proto výrobce vozu opravdu neuvádí nikde v plánu údržby výměnu filtru paliva - uznáván jako doživotní.

Myslím, že tím je to vyřešeno :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.