budlik512 Vloženo 6. Září 2020 Sdílet Vloženo 6. Září 2020 Ahoj, sice asi moc lidí motor 1.4TDI nemá (dle aktivity v této kategorii), ale snad někdo zareaguje. :-) Netuším, zda je to vlastnost, nebo je něco špatně, ale při přidání plynu, či ubrání dojde u mého auta k nepřijemnému škubnutí. Napřiklad přijiždím k přehledné křižovatce na druhý převodový stupeň. Pouštím plyn (chci brzdit motorem) a "škub". Následně se rozhodnu rozjet. Jakkoliv jemně chci přidat plyn, dojde ke opět škubnutí, jakoby motor "lítal" v uložení. Silentbloky však nemají známky poškození a vypadají relativně pevné. Dokonce i uložení převodovky se jeví v pořádku. Napadlo mě, že je to prostě vlastnost, kdy při ubraní plynu dojde k okamžitému uzavření vstřiku a naopak u přidání k prudkému otevření. Můžu se snažit být s plynem sebejemnější, ale ke škubnutí dojde vždy. Ale nějak se mi to nezdá :-) Má někdo z vás podobnout zkušenost? Díky za reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 8. Září 2020 Sdílet Vloženo 8. Září 2020 Zkus se na jámě kouknout, jak se chová motor v záběru. Nejčastěji to dělá zadní vzpěra nápravnice pod motorem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budlik512 Vloženo 9. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 9. Září 2020 (editace) Ahoj, děkuji za reakci. Myslíš tuto vzpěru? Pokud ano, tak tato je ve skoro perfektním stavu, jelikož jsem ji měl dole, když jsem vypouštěl olej z převodovky. Je totiž přichycená k převodovce a zakrývá výpustný šroub :-). Guma pevně drží v zalisování a ani není moc zteřelá. Ale je pravda, že motor se na volnoběh docela dost chvěje. Ale to muže být vlastnost těchto 3-válců. Bohužel jsem ještě nenarazil, kdo by tento motor ve Fábii měl. :-( Každopádně, to není šptaný nápad. Teď jen najít někoho, kdo má kanál, nebo aspoň velké nájezdy. Pod malé si nevlezu, jelikož nikomu nevěřím, že by mě nepřejel :-) Editováno: 9. Září 2020, autor: budlik512 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 13. Září 2020 Sdílet Vloženo 13. Září 2020 Mělo by i stačit nechat zařazenou rychlost a auto tlačit tam a zpět, přes zařazenou rychlost se bude motor hýbat, síce málo, ale bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesales Vloženo 8. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2023 Zdravím mám ten samy problém a prošel jsem snad vše …mohu požádat o radu nebo jestli se problém vyřešil tak jakým způsobem ? Děkuji predem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesales Vloženo 14. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2023 Zdravím stále nikdo na nic nepřišel ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budlik512 Vloženo 28. Srpen 2023 Autor Sdílet Vloženo 28. Srpen 2023 Problém jsem nevyřešil a už ani neřeším. Vzdal jsem to. Asi je to vlastnost tohoto motoru. Bohužel nemám možnost vyzkoušet jiné auto. Všechna uložení motoru a převodovky jsem vyměnil. Možná je to dáno mapou motoru, ale to jsem nezkoumal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.