Ondřej Knápek Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 Zdravím, na tohle téma tu už nějaká vlákna byla, ale všechna se v podstatě týkala aut, kde už byly el. stahovačky (nebo dodělané). Rád bych si to tedy shrnul. Já mám fábku MPI 50 kW, r.v. 2002, ořezaná výbava. Jediné, co tam je, je topení zadního okna :) Centrál (ovládaný zámkem) tam je, ale je to nějaká dodělávka. Okna na švihadla, zrcátka mechanická bez vyhřívání. Jestli tam mám nějakou komfortku (pochybuju), zjistím, až se kouknu pod plasty nebo jakmile mi přijde nový KKL kabel. Měl jsem jen půjčený. O staovací okna (vepředu) nějak nestojím, bylo by s tím podle mě víc práce než užitku. A teď k dotazu: Napadají mě tři varianty a chtěl bych se ujistit, zda to chápu dobře. Varianta A - sockoverze - nadále manuální zrcátka, koupit pouze vyhřívaná skla (cca 300), dotáhnout kablíky ke sklům přímo z + přes dodělanou pojistku a nějaký vypínač Tady bych měl otázku, odkud nejlépe vytáhnout +, aby to šlo zapnout jen po nastartování. Napadá mě to přidělat k topení zadního okna, pokud tam není jiný zádrhel a nevadil by vyšší odběr. Nebo jen brát elektriku od pojistky topení okna. Zbytek už by bylo jen vyšívání z pod palubky do zrcátek. Varianta B - rádoby luxus - komplet el. zrcátka, bez oken. Vzhledem k tomu, že ve dveřích nebudou řídící jednotky oken a nebude komfortka - zapojit zrcátka přímo z BSG? Pokud jsem pochopil správně zdejší témata, potřeboval bych ideálně: ovladač zrcátek 6Y1959565E - pro verzi bez oken zrcátka konektory a dráty k natažení elektriky dotáhnout elektriku od A sloupku do dveří (nebo bude třeba dodělat přímo komplet propojení přes koupené a správně napinované konektory do BSG? aktivovat zrcátka VAGem v elektrice Mohl by mi někdo, kdo to absolvoval, poradit, jak to tedy připojit přímo z BSG? Varianta C - pravděpodobně spousta práce a nadávek, takže jen čistě teoreticky Pokud není komfortka, musel bych, počítám, tahat celou elektroinstalaci v interiéru ke komfortce, protože tam pro ni nebudou dráty. Pokud bych se ale zbláznil a chtěl to dělat, potřeboval bych: komfortku, podporující zrcátka a okna ovladače oken ovladače zrcátek zrcátka komplet stahovačky, případně i se svazky dveří (to vše asi ideálně z jednoho auta nebo podobných výbav) -propojit komfortku s dveřními jednotkami, pozapojovat ověřit ve VAGu, že to chodí - v elektrice mít aktivovaná okna a zrcátka Díky moc za rady a sorry za slohovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 Do favorita a felicie jsem vyhřívání zrcátek připojil na zadní sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hermit Vloženo 14. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2020 Když jsem na své Fabii dělal ty zrdcátka tak jsem to udělal rovnou i s origo centrálem a s těma el. stahovačkama a nic strašnýho to teda nebylo. K namontování těch stahovaček stačí natáhnout jen čtyři extra kabely ke dveřím (CAN, 12V a GND) plus ten jeden pro vyhřívání zrdcátek a prohodit plechy s manuálníma stahovačkama za plechy s elektrickýma stahovačkama (z vrakáče jsem je tenkrát sehnal za 700; i s ŘJ a kabeláží). Pak jen ještě připojit komfortku ke CANu a jeto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondřej Knápek Vloženo 11. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2020 Díky za odpovědi :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.