Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte,

ako nastaviť zatváranie kufra? Od výroby sa mi jedna strana zle zatvárala, musel som trieskať s kufrom. Auto išlo do autorizovaného servisu, kde mi to nastavili tak, že už aj druhá strana nejde zavrieť. S kufrom je nutné trieskať. Dokonca ho musím zatlačiť aby sa zavrel. Škoda rapid liftback. Na kufre aj v karosérií sú také umelé západky, stačí sa pohrať s nimi? Ďakujem.

• 3 týdny později...

U @miklisek relativně na začátku vlákna o jeho autě je vše na toto téma napsané, včetně historie vývoje tohoto detailu. (mimochodem, i tady se něco dočteš - https://forum.skodahome.cz/topic/149396-dorazy-víka-kufru/Za sebe přidám, že já s tím modifikovaným řešením nebyl spokojený (byť si myslím, že je technicky správné) - pořád mi tam něco lupalo. Takže jsem se vrátil k původnímu řešení. Nastavení původního řešení viz. dílenská příručka - ve zkratce - oddělat ty vymezovací klínky, seřídit víko kufru pomocí otáčení gumových dorazů (na spodku kufru). Vrátit klínky a seřidit je, aby se jen dotýkaly gumového protikusu co je na dveřích (= jsou to jen tlumiče vibrací, nikoliv dorazy).

Upraveno od ondra.rs
doplnění

• 1 rok později...

Mám čerstvě koupeného Rapida 2019 z bazaru a dělá mi úplně přesně to samé, pokud jsou zavřené všechny dveře a jdu jen do kufru, musím s víkem vice praštit, aby mi centrál dal blinkry vědět, že se kufr dovřel a uzamkl. Ani namazání drážek tlumičů vibrací, žádnou změnu nepřineslo. Pokud si však nechám pootevřené levé zadní dveře(s jinými jsem to nezkoušel) tak mohu páté dveře jen pustit z cca 15cm a ty perfektně a tiše zacvaknou.  

• 3 roky později...

Niekedy to nastavovanie bočných klínov ani otáčacích gumičiek na kapote nepomáha. Vtedy pomôže len povoliť 2 skrutky zámku zadnej kapoty v karosérií, sú to 2 šesťhrany 13ky a potiahnuť zámok aspoň 3mm hore a naspäť dotiahnuť. Treba dať pozor aby sa to posunulo len hore a nie do strán. Rapid liftback čo som mal sa mi zatváral ok, ale Octavia 4 limo nie, hneď od výroby to bolo zle musel som doštelovať. Našťastie som nemusel dávať dole plastovy kryt v kufri, kľúčom 13kou som sa dostal v pohode cez otvor zámku k tým skrutkám.

Jak psal Lunas01 stačí mít otevřené okno a dveře a zavírání je někde jinde, mám to tak od nova Rapid 2019 a u O1 jsem byl zvyklý na něco jiného. Asi špatná konstrukce odvodu vzduchu z kabiny. U F3 takový problém nepociťuji. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.