Robie_08 Vloženo 6. leden 2021 Vloženo 6. leden 2021 Dnes jsem byl na výměně oleje v převodovce a mechanik mě upozornil, že moje DSG neřadí uplně "správně". Jedná se o to, že když se rozjíždím na D1, v podstatě hned jak se dá auto do pohybu přeřadí na D2. (Jízda po rovině se zahřátým motorem a lehkou nohou) Říkal mi, že by mezi D1-D2 měla být aspoň 3-4s prodleva. Jak řadí Vám DSG? Citovat
LiveBomb Vloženo 6. leden 2021 Vloženo 6. leden 2021 Pokud ti to neškube nebo neprokluzuje tak to neřeš. Oni ti mechanici jsou takoví "všeználkové" a kolikrát neumí správně vyměnit ani ten olej. Nikdy jsem si nevšiml, že by tam byla mezera. 1 je na rozjezd, přeřazuje téměř ihned. Citovat
kubasta Vloženo 6. leden 2021 Vloženo 6. leden 2021 3-4 vteřiny? To snad néé. Si to spočítej. 21-21-21. Mám ten samej motor a 1hned 2 Citovat
marfan Vloženo 6. leden 2021 Vloženo 6. leden 2021 Mne to radí rovnako na dvoch autách, jedine ak ti šklbne pri preradení z 1 na 2 tak môže byť zlý použitý olej, opotrebované spojky, nejaka chyba mechatroniky. V režíme S to podrží prvý stupeň dlhšie inak to hneď aj v kolóne zaradí 2 stupeň. Skoro vždy sa pri pomalom pohybovaní rozbiehaš z druhého stupňa. PS: mne inak vadí príliš dlhý preklz spojok niekedy by to mohlo skôr zopnúť tie spojky. Citovat
Robie_08 Vloženo 7. leden 2021 Autor Vloženo 7. leden 2021 Děkuji za reakce, tak to se mi oddechlo, protože jsem to zkoušel na našem druhém autě s motorem 135kw u kterého jsou ty rozjezdy právě podobné tomu, co říkal ten mechanik, ale jak píšete 3-4s to rozhodně nebylo, ale je tam znatelnější mezera mezi 1-2 oproti 110KW motoru (nevím jestli nemají tyto silnější motory delší kvalty). Každopádně po výměně oleje v převodovce to řadí o poznání lepé. Celý projev řazení je hladší a bez cukání. Citovat
J_V Vloženo 15. leden 2021 Vloženo 15. leden 2021 (editace) Taky mam pocit ze jsem casto videl pri pomalem rozjezdu D2 a i dost rychle odrazuje na vyssi stupen nenechava vytocit nizke stupne, oproti treba SIIfl 103kw dsg ktery bezne klidne ke 3000ot i pri pomalych rozjezdech... Editováno: 15. leden 2021, autor: J_V Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.