Přejít na obsah

Motor klepe, výměna hlavy?

bono888

Doporučené příspěvky

Ahoj, koupil jsem Fabii 1.2 HTP motor AWY v srpnu 2020, do dnes bez oprav. Nové rozvody. Od začátku mi při volnoběhu  klepe motor, při jízdě ne. Jezdím s tím denně do práce a auto se mi zalíbilo. Jede pěkně. Přemýšlím, zda do něho investovat nebo ne. 

Musím doplňovat olej tak jednou do půl roka. Doplňovat chladící kapalinu zlehka. Katalyzátor KO. V servisu mi řekli, že je to na výměnu hlavy. Že ve válcích není takový tlak plus ventily v nic moc stavu.  Za výměnu hlavy by si naúčtovali 10 000. Má význam to měnit? Pomohlo by to  na klepání motoru a žraní oleje? Jde mi o to, kdybych to vyměnil a pak mi to auto kleklo po půl roce, byla by škoda do toho cpát peníze. 

Výměna celého motoru vyjde okolo 30 000. Takovou hodnotu nemá ani auto samotné, to už mi přijde moc peněz. 

Díky za odpovědi 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Výmenou hlavy si akurát uškodíš a peniaze do luftu.Začne nehorázne žrať olej,vymeníš hlavu,ventile ale treba aj vymeniť piestne krúžky pretože nová hlava+ventile=vyšší tlak vo valci a staré krúžky ten tlak neudržia.Ak auto nie je extra zhnité a neplánuješ nové tak najlepšia možnosť celý motor po GO.Ale potom jedine z Vyškova a najlepšie výmenou.Za 4 hodiny máš motor vymenený.cca 30 000 Čk.Potom uvidíš ten rozdiel.

Editováno: , autor: gtride
Odkaz ke komentáři

Tak jestli klepe, tak ne nutně od hlavy. Pístní čepy atd. A pokud žere olej, může být v háji kroužek, píst. Motor možná netřeba měnit, ale pístní sadu atd. No, výbrus je asi zakázané slovo (netuším zda má konkrétní motor vložky, ale tuším že ne), ale snad v republice existuje někdo, kdo umí ten nikasil nanést znovu a líp. Jeden říká, že to není nikasil, druhý, že ano. Každopádně blok ven.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...