Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, všem,

rád bych ae Vás chtěl zeptat, dříve než půjdu do servisu, zda byste někdo neměl tušení, co může způsobovat "hučení" z podvozku u vozu Škoda Octavia 3 Scout r.v. 2016 (DSG, Haldex) při brždění motorem a při nastavené poloze DSG převodovky "D". Dobře je to slyšet při jízdě na dálnici a to pouze v případě, že vůz zpomaluje, i mírně při sundání nohy z plynu. Přesněji, pokud naleznu přesně úroveň polohy plynového pedálu tak, že opravdu mírné ubrání plynu, při kterém začne vůz téměř neznatelně zpomalovat, se ozve ono hučení, a naopak pokud jen velmi mírně přidám a vůz začne téměř neznatelně zrychlovat, tak hučení okamžitě přestane. Ještě jedna indicie, pokud zařadím polohu "N" nebo pokud použiji mód převodovky Eco, tj. s volnoběžkou, kdy vůz motorem nebrzdí, tak toto hučení nenastává. Jiné provozní situace absenci nebo přítomnost hučení neovlivňuji (zatáčení, brždění brzdou apod).

Budu moc rád, za každou informaci, předem děkuji!

• o 2 týdny později...
Vloženo

Zdravím, co olej v Haldexu? Nemůže ho být málo? Moje zkušenost z předchozí generace OII při pravidelné výměně v servisu technik dolil málo oleje a začalo se ozývat hučení úplně stejně, já si při tom vzpomněl na starý autobusy, co to dělaly přesně při brzdění motorem. Bohužel u mě to znamenalo komplet výměnu Haldexu a všeho kolem, naštěstí servis uznal chybu a šlo to za nimi. Tak snad to nebude stejně.

Vloženo
V 28. 4. 2021 na 18:42, Jz73 napsal:

Ahoj, všem,

rád bych ae Vás chtěl zeptat, dříve než půjdu do servisu, zda byste někdo neměl tušení, co může způsobovat "hučení" z podvozku u vozu Škoda Octavia 3 Scout r.v. 2016 (DSG, Haldex) při brždění motorem a při nastavené poloze DSG převodovky "D". Dobře je to slyšet při jízdě na dálnici a to pouze v případě, že vůz zpomaluje, i mírně při sundání nohy z plynu. Přesněji, pokud naleznu přesně úroveň polohy plynového pedálu tak, že opravdu mírné ubrání plynu, při kterém začne vůz téměř neznatelně zpomalovat, se ozve ono hučení, a naopak pokud jen velmi mírně přidám a vůz začne téměř neznatelně zrychlovat, tak hučení okamžitě přestane. Ještě jedna indicie, POKUD ZAŘADÍM POLOHU "N" nebo pokud použiji mód převodovky Eco, tj. s volnoběžkou, kdy vůz motorem nebrzdí, tak toto hučení nenastává. Jiné provozní situace absenci nebo přítomnost hučení neovlivňuji (zatáčení, brždění brzdou apod).

Budu moc rád, za každou informaci, předem děkuji!

Stou polohou N za jízdy opatrně. Než tam narveš zpátky "D" , tak počkej než ti spadnou otačky nebo nejlépe uplně zastav.

Vloženo
On 5/8/2021 at 9:14 PM, Honza_K said:

Zdravím, co olej v Haldexu? Nemůže ho být málo? Moje zkušenost z předchozí generace OII při pravidelné výměně v servisu technik dolil málo oleje a začalo se ozývat hučení úplně stejně, já si při tom vzpomněl na starý autobusy, co to dělaly přesně při brzdění motorem. Bohužel u mě to znamenalo komplet výměnu Haldexu a všeho kolem, naštěstí servis uznal chybu a šlo to za nimi. Tak snad to nebude stejně.

Obávám se, že to bude i můj případ, příští týden jedu s autem do servisu, tak uvidím. Díky za odpověď.

Vloženo
On 5/8/2021 at 11:09 PM, Petr Smolík said:

Stou polohou N za jízdy opatrně. Než tam narveš zpátky "D" , tak počkej než ti spadnou otačky nebo nejlépe uplně zastav.

Ano, vím, na to dávám pozor! Každopádně díky!

Vloženo
V 8. 5. 2021 na 23:09, Petr Smolík napsal:

?

mam O3 1,6 DSG. Vyradovanie do N a zaradovanie spet do D robim bezne. Samozrejme bez plynu, pod plynom to nerobi dobrotu :-)

ked zaradim z N do D a nepridavam plyn, vzdy ostane auto vo volnobehu , bez zopnutia spojky , proste plachti a to ani plachtenie ( EKO ) nemam. Okrem toho bez ohladu na to ci mas N alebo D , prevodovka v skutocnosti radi prevody podla aktualnej rychlosti len pri N nezapina spojky ...

okrem toho bezne na parkovisku prehadzujem z R do D alebo opacne bez toho aby som uplne zastavil (proste cuvam bez plynu, presuniem paku do D a pockam ako si stym pocitac poradi - a poradi si s tym dobre , aj ked viem ze toto by som robit nemal)

• o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...