Leden 10Led 10 Už jsem tu psal, není to tak jednoduché jak si představujete včetně baterie a postupu její výměny. Má to antény, mikrofon,reproduktor, sim kartu atd. Neustále si to hlídá funkčnost všech součástí. Data se dají nějaké vyčíst diagnostikou.
Leden 10Led 10 Bateriu nabijam každé 2 týždne. Cez sviatky stálo auto 2 týždne a baterka 11.88 V. Tak si myslim že podvibitú batériu mať nebudem. Ináč otázka, tá baterka v ECall jednotke je nabijacia alebo sa to neda nabiť iba vymeniť ?
Leden 11Led 11 Ale ak sa vybila bateria tak viem asi prečo. Ako písal DODI 15 že po výmene baterie musel nechať zapaľovanie 8 hodin zapnute aby sa nabila batéria v ECALL. Čiže batéria sa nabíja iba pri jazdení a kedže ja jazdím veľmi málo tak sa tá baterka nestíha dobíjať. Vyskúšam s OBD11 zistiť stav batérie v ECall a keď to nenájdem tak zájdem do servisu aby to napichli na normálnu diagnostiku a budem vedieť ako je na tom baterka.
Leden 11Led 11 Přidám svou zkušenost s SOS jednotkou. Přestalo mi to fungovat někdy v létě. Jezdil jsem s tím půl roku a čekal jestli se to samo nevzpamatuje. Nedávno jsem dal auto do autorizáku na výměnu oleje a prohlídku. Samozřejmě jsem poukázal na závadu SOS. Auto mám po záruce, tak jsem s hrůzou čekal, kolik bude stát oprava. Nakonec mě to vyšlo na necelých 200 Kč, technik mi řekl, že závada byla někde na anténním systému. Škodovka prý, z důvodu častých závad na těchto jednotkách, vyrobila nějaké opravné sady, aby zákazníci nevykrváceli kvůli výměnám řídících jednotek. Až na tento problém a počáteční mouchy softwaru infotainmentu auto slouží dobře, mám 1,5 DSG 2019.
před 4 hodiny4 hod Ahoj, diagnostika mi pise jedinou zavadu - a to zrovna u tohoto systemu - podotykam, ze vse funguje, SOS je stale zelene, zadna chybova hlaska ve vozidle, ale jelikoz se blizi konec zaruky tak nevim, jestli a jak tohle resit ?
před 3 hodiny3 hod Je vadná záložní baterie pro jednotku online/sos a je potreba ji vymenit. V pripade nehody a preruseni napajeni prebira funkcnost prave tato baterie. Pokud je jeste auto v zaruce, sup do servisu, dostanes novou.
před 3 hodiny3 hod Odchází ti baterka, její stav je kritický. Zatím ti zelená svítit bude, do doby dokud baterka nelehne. Teď mám stejnou věc a řeším v záruce u škodovky. Ale už druhej den čekám na dodání baterky, asi nejsou. Máš ještě jednu možnost, zkusit nabít, a to tak že napojíš nabíječku v garáži, zapneš klíček a necháš auto nabíjet. Záložní baterie ecall si vezme proud z nabíječky, jinak se nanbije, ani dlouhou jízdou. Tohle byla rada od autorizáku, to i zkoušel. Tohle ale pouze v případě že baterie není v kritickém stavu ale pouze vybitá. Ta moje je ale na kaši, a takzvaně nedrží kapacitu a je na výměnu. Zkus a dej vědět ale obávám se že budeš měnit. Bylo mi řečeno že pokud mám chybu ecall a půjdu na technickou jsem v kelu a auto neprojde, Z důvodu bezpečnosti. Jsem rád že jsem to stihnul v záruce baterka stojí 2500, a výměna není sranda prý se to pak musí nakodovat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.