Publikováno Květen 30, 20214 r Zdravím, koupil jsem právě Superba 3 140 kw s 6st. DSG. Když jsem se byl dívat po Superbech, jeden prodejce mi tloukl do hlavy, že u DSG se určitě nemá používat to manuální řazení (podle mě myslel to řazení skrze přepnutí na manuál pákou doprava), že se tím údajně ta převodovka kazí a pak tolik nevydrží. Chtěl bych se zeptat, zda je to pravda nebo to byl jen kec, myslím, že občas si rád přepnu na to manuální řazení a pokud by to mělo mít nějaký negativní vliv na životnost, chtěl bych to vědět zavčasu. Díky moc.
Květen 30, 20214 r Neumím si představit proč by měl být rozdíl mezi tím, když vybereš převodový stupeň ty, nebo když ho vybere elektronika. Na životnost DSG převodovky mají vliv 2 věci: - městský provoz - tedy spousta prokluzů spojek ve srovnání s mimoměstským, kde se pořád neřadí a tolik prokluzů spojek není - výměna oleje v převodovce po 60 tis. km - pokud se neprovádí a otěr ze spojek pořád cestuje v oleji, může se usazovat i ve ventilcích mechatroniky, ložiscích apod.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.