Malotraktor Mates Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Zdravím Letos dojíždím letní obutí na r15. Přemýšlím zda má smysl nové pneu koupit i s koly. Pokud ano jsou vhodnější r15,r16,r17 ? V TP jsou zapsané všechny. Uvažoval jsem nad r16 215/45 . Máte s tím někdo zkušenosti? Motorizace 1.4 tdi. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 (editace) Ak máš citlivé kosti a potrpíš si na komfortnú a pokojnú jazdu, chodíš len po meste alebo okresky, zostaň na R15. Ak jazdíš diaľnice, máš rád stabilnejšie auto pri trochu rýchlejších prejazdoch zákrutami a zároveň ti nebude vadiť mierne tvrdší podvozok (subjektívna vec), choď do R17. R16 nemá význam riešiť, pretože jazdné vlastnosti a komfort sú takmer rovnaké ako pri R17, ale výber pneu je užší a teda neraz sú drahšie ako R17. Do R16 choď jedine ak natrafíš na nejakú naozaj bomba cenu. Editováno: 30. Červen 2021, autor: brrrrm 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malotraktor Mates Vloženo 30. Červen 2021 Autor Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Díky za radu . Momentálně jezdím více delší trasy. Takže to vypadá tedy na r17. Zimní bych nechal r15 jsou nové a disky tam nechám ty či už mám . Máš třeba skušenost s konkrétními r17 disky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Mám skúsenosť iba s originálnymi diskami - a tie si vyber podľa toho, ktoré sa ti najviac páčia - alebo ktoré sa ti budú najľahšie čistiť.... :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Samozřejmě originální a co se dobře udržují. Mám sice rapida, ale to je jedno. Zima jednoznačně na 15", ale letní 16" nejsou už pro můj fajnovej a starej zadek i když se někdy ještě odvážu a známé Buchláky si vychutnám, ale to je tak vše, viz. Brrrm. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 30. Červen 2021 Sdílet Vloženo 30. Červen 2021 Hlavne si pozri cenu za gumy pac atypicky rozmer o 100% drahsia pneumatika. Napr bezny rozmer stoji 50E a ked si tam das nejaky atyp tak kludne das 100E za jednu gumu. Co pri 4 uz je pekna kopka penazi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malotraktor Mates Vloženo 2. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 Po radách zde o vás jsem přemýšlel o 215/40 R 17 . Prakticky to největší co je v TP zapsáno. Akorát nevím co znamená zbytek čísel v TP např. 87V 7Jx17 ET46..... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 2. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 (editace) 87V je hmotnostní a rychlostní index*, 7Jx17 Je 7" šířka ráfku typu J při (průměru) 17". ET46 je zális, tedy "utopení" kola v podběhu, nižší ET, kolo víc ven. Někde jsem měl pěknou vyčerpávající tabulku, vyvracející i tvrzení, že DOT je datum výroby pneumatiky (a teď bude flame :) ), ale tohle taky postačí, z pohledu disků (pneu tam jsou určitě někde taky: http://www.pneumatiky-obchod.cz/technicky-radce.html *Tyhle indexy jsou celkem spjaté, ještě jsem asi neviděl např. pneu 88T atd. Editováno: 2. Červenec 2021, autor: bouchy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malotraktor Mates Vloženo 2. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 No ty kraso tohle je mazec ty jsi úplná knihovna ...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2021 I proto jsou schválené disky AŠ jistota, protože různí prodejci ti prodají kde co i s typovým listem. Vyhneš se možným problémůmm na stk nebo při zápisu do TP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.