Publikováno Červenec 30, 20214 r Zdravím, ve čtvrtek jsem zakoupil svoji ovečku 2. (rv.2010/1.6tdi) Zatím pecka, až na jeden malý problém. Ze začátku to nedělalo, nebo jsem si toho nevšiml. Na volnoběh, hlavně při startu je slyšet drhnutí, které jakoby se otáčelo. Je to hlavně slyšet, když nastartuji a pouze v kabině. Zjistil jsem, že to dělá při vypnuté klimatizaci. Někde jsem se dočetl, že by to mohl být klimakompresor. Neměl někdo stejný problém? Jak říkám, když Klímu zapnu, nic není slyšet.
Prosinec 19, 20222 r Zdar, mám O2 RS TDI 2012, a měl jsem podobný problém, ze začátku, když jsem to koupil (170tis km) nic, po nějakých 50tis.km. to začalo taky dělat, mám takový pocit, že se to začalo projevovat buď po výměně oleje nebo rozvodů. V servise říkali, to nic není, nebo klasicky, nenavozeno/nezjištěno. Po nějakých dalších 75tis.km mi to ale jako zázrakem buď zmizelo, nebo ten zvuk je tak slabej, že ho už vůbec nevnímám. Klima jede v pohodě, do dneška vlastně nevím, čím to bylo. Ale počítal bych, přesně jak poukazuješ, na nějakou komponentu, která souvisí s klimou. Tak snad ti to také odezní "samo" :) Upraveno Prosinec 19, 20222 r od ajkpark
Leden 15, 20232 r Něco podobného jsem měl, když zlobila volnoběžka v řemenici alternátoru, vyměněno - ticho, klimakomresor zatím původní - 206tkm.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.