Publikováno Srpen 11, 20214 r Zdravim, nechavali jsme u yetiho menit rozvody, oleje a filtry. Pozdeji toho dne mi mechanik vola, ze motor ma strasny zvuk a klepe se, ze je nejspise praskly pist. Pritom jsem tam s tim prijel bez problemu. Je mozne, ze to je fakt takova nahoda a zrovna u nej se tohle stalo a nebo spise pochybil? Pridavam video: https://youtu.be/KGpDirjuSqE Upraveno Srpen 11, 20214 r od Sile Doplneni info, uprava nadpisu
Srpen 11, 20214 r Autor před 2 minutami, suri. napsal: predtým neklepal ? čo všetko sa robilo ? rozvody na prípravky či od oka? Neklepal, predtim to bezelo hezky, akorat pri startu to chrcelo, tak nam bylo receno, ze to chce rozvody. Tak jsme to k nekomu dali a dopadlo to takhle. Rozvody delal pry pres ty aretacni vecicky.
Srpen 11, 20214 r potom je to divné , menil origo rozvod vrátane spodného koliečka na kľuke ? klepe to ako kľuka/piest/čap, ťažko posúdiť , ale ak to predtým nerobilo hľadal by som prvé problém v tom čo a a ako tam namontoval ... ten neorigo filter tomu tiež neprospeje ...
Srpen 11, 20214 r Autor Rozvody pry bral origo od skodovky, ze jsou udajne lepsi. Zbytek uz nevim, na auto se pujdeme kouknout zitra. Rikal, ze to je mezi nebem a zemi, ze on nic neudelal, ze ani nemel jak a ze kdyz se zavre kapota, tak to neni tak slyset. :D
Srpen 12, 20214 r Autor Zdravim, tak dnes jsme u toho byli, motor zni tedy takhle. Nejake napady, cim by to mohlo byt? Dekuji. Zvuk auta
Srpen 13, 20214 r Mne keď praskol piest síce na Alhambre 1,9Tdi tak to v momente stratilo výkon, z výfuku sa začal valiť dym a motor neskutočne triasol. Motor bol celý od oleja z odvetrania. Je tam počut nejaké cvakanie ale tak to cvaka aj mne. Teraz som si všimol to prvé video tam to klepe riadne .Ale v tom druhom to nie je. Upraveno Srpen 13, 20214 r od vikino1
Srpen 13, 20214 r Autor No, tady se motor neklepe ale zvuk je to strasny, na tom druhym videu hlavne kdyz pridal plyn, tak to jde slyset a cim vice se auto zahralo, tim to bylo horsi. Mne prave prijde divne, ze s prasklym pistem by ten motor takhle bezel relativne v poradku, akorat zni strasne. Kamaradi mi rekli, ze kdyby byl praskly pist, auto nepobezi timhle zpusobem, svicka by byla komplet zasrana a auto by nemelo kompresi, kazdopadne on s tim vyjel z garaze nejspise bez problemu. Hlavni problem je, ze to zacalo delat az kdyz do toho sahal on a vymenil retez atd. Resime, jestli na tom on mohl neco pokonit nebo je to proste tak obrovska nahoda.
Srpen 13, 20214 r Propálený píst = běh motoru na 3 válce. Tohle, aspoň na volnoběh, běží pravidelně (na tři válce se neudrží). Možná bych zkusil tipnout frekvenci (s pomocí nějakého metronomu to vypadá na cca 250 klepů za minutu, což je jasná 1/4 otáček motoru, patrně studeného, na volnoběh). Dojelo to někam? Protože to chce diagnostiku, třeba to ukáže nějakou nekalost na jednom z válců (časování, dávka...), pak změření kompresí, nakonec třeba hydroštely?... z daného vyplývá, že asi nejde o problém čistě spojený s výměnou rozvodů, tedy tak si to myslím. Co když byl motor z nějakého důvodu před smrtí a dorazil ho špatný/jiný olej, běh nasucho, běh s nesprávným nastavením vaček atd.?
Srpen 13, 20214 r Ja by som požadoval nech otvorí rozvody znova a skontroluje, niečo zabudol dotianuť a tuka to o niečo. Treba zistiť odkial ten zvuk ide. Upraveno Srpen 13, 20214 r od vikino1
Srpen 13, 20214 r Autor před 15 minutami, bouchy napsal: Propálený píst = běh motoru na 3 válce. Tohle, aspoň na volnoběh, běží pravidelně (na tři válce se neudrží). Možná bych zkusil tipnout frekvenci (s pomocí nějakého metronomu to vypadá na cca 250 klepů za minutu, což je jasná 1/4 otáček motoru, patrně studeného, na volnoběh). Dojelo to někam? Protože to chce diagnostiku, třeba to ukáže nějakou nekalost na jednom z válců (časování, dávka...), pak změření kompresí, nakonec třeba hydroštely?... z daného vyplývá, že asi nejde o problém čistě spojený s výměnou rozvodů, tedy tak si to myslím. Co když byl motor z nějakého důvodu před smrtí a dorazil ho špatný/jiný olej, běh nasucho, běh s nesprávným nastavením vaček atd.? Auto vyjelo jen pred servis, tohle mozne je. Uvidime, da se to jinam a uvidime, co nam tam reknou, diagnostiku bohuzel nemame ale zkusit sehnat nekoho s ni.
Srpen 13, 20214 r Autor před 9 minutami, vikino1 napsal: Ja by som požadoval nech otvorí rozvody znova a skontroluje, niečo zabudol dotianuť a tuka to o niečo. Treba zistiť odkial ten zvuk ide. Zvuk jde ze spodni casti motoru.
Srpen 13, 20214 r Za mňa znova otvoriť a skontrolovať. Keď to otočí otvorené musí prísť na miesto kde to buchne. Podla mna na diagnostike nič nebude. Už by ti nejaká kontrolka vyskočila.
Únor 24, 20232 r V 11. 8. 2021 na 10:11, Sile napsal: Zdravim, nechavali jsme u yetiho menit rozvody, oleje a filtry. Pozdeji toho dne mi mechanik vola, ze motor ma strasny zvuk a klepe se, ze je nejspise praskly pist. Pritom jsem tam s tim prijel bez problemu. Je mozne, ze to je fakt takova nahoda a zrovna u nej se tohle stalo a nebo spise pochybil? Pridavam video: https://youtu.be/KGpDirjuSqE Jak to dopadlo?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.