Přejít na obsah

Lane assist nyni nedostupný

PetrK79

Doporučené příspěvky

Pro zprovoznění je nutné nakódovat několik jednotek, ve kterých všech proběhla úprava? Často se třeba zapomíná na jednotku 44. Dále pak tam jsou nutné změny v jednotce 5F, 17, A5 (samozřejmě). pak záleží, co všechno je v autě za výbavu, tuším že třeba i jednotka parkovacích asistentů nebo tažného má v sobě kódování pro Lane Assist. Záleží taky na tom, co to přesně píše na chybu, ve které jednotce :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud se vše udělalo podle nějakého návodu, tak netuším takto, kde by mohl být problém. Mě právě jen napadlo, jestli se nezapomnělo na nějakou jednotku, ale tak to nejspíš ne. 

Já co jsem měl problém s Lane Assistem, tak to bylo kvůli tomu, že jsem neměl nakódované třeba to, že mám front radar (13), ale to mi myslím nešlo ani ACC/FA kvůli tomu.

K té chybě, to netuším, co může znamenat, když to nepíše nic konkrétního. Nejspíš je v jednotce A5 nakódováno něco, co v autě ve skutečnosti není (nebo v jiné jednotce Lane Assist není aktivován) a nedostává nějakou informaci. Náhodou udělat výpis pomocí ODIS-E nebo OBDEleven není možné, že?

Odkaz ke komentáři

Ano, vím, že screenshot je z VCDS. 

To, že v jiné jednotce to žádnou chybu nepíše, neznamená nutně to, že by nebyla špatně nakódovaná. Možná ale bude problém jen v kódování samotné A5. Můžete sem poslat co je tam nakódováno? Nejlépe screenshoty z jednotlivých nastavení bytů? Podle toho pro mě osobně bude snazší to poznat. Na OBDEleven a ODIS-E jsem se ptal proto, že to dokáže udělat krásně výpis textový v jednom listu, na rozdíl od VCDS

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři

A auto má asistenta mrtvého úhlu určitě? Asistent změny jízdního pruhu totiž nemá nic společného s Lane Asistentem. Takže to by mohl být ten problém. 

Pokud to nebylo zaškrtnuté předtím, tak bych to určitě nezaškrtával ani teď. Stačí tohle odkódovat, smazat chyby, vypnout zapnout zapalování a už to půjde :) 

Odkaz ke komentáři

Ano ano, to jsou ty světýlka, co se rozsvítí, kdy něco je v mrtvém úhlu, ale pokud to nebylo od výroby zaškrtnuté a je to v autě z výroby, tak bych ten bit ani nezaškrtával. Pokud si dobře vzpomínám, tak VCDS špatně rozlišuje SWA a BSD. Kdy SWA jsou novější senzory mrtvého úhlu a BSD ty starší (ty SWA u Škodovky má snad v současné době jen Octavia 4). Tudíž pokud to nakódované nebylo, tak bych to odkódoval a zkusil, co to udělá :) Za zkoušku se nic nedá :D 

Editováno: , autor: Krosta
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...