matej KE Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Zdravíčko, auto máme už 3 roky zrazu prestalo fúkať na čelné sklo, určite to v minulosti fungovalo. Pri prepnutí smeru prúdenia na čelné sklo nefúka takmer žiaden vzduch na okno a zvuk sa zmení akoby fúkalo do zavretej klapky. Ostatné polohy fungujú OK takže servo sa pravdepodobne hýbe. Je možné že ostala klapka nejako zablokovaná alebo prilepená ??? Ďakujem za každú radu alebo skúsenosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Zkus to podle těch návodů. Možná to pomůže Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej KE Vloženo 18. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Ďakujem určite vyskúšam a podám hlásenie :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej KE Vloženo 19. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 19. Listopad 2021 Zdravím chlapi, kalibrácia servo pohonov nepomohla, stále to nechce fúkať na okno. Neviete ako sa k tomu motorčeku dostať? Dúfam že netreba vybrať celú palubku. Tipujem to na nejaké vyskočené alebo odlomené tiahlo. Poraďte ak viete. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 19. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2021 Spíš to bude přímo ten motorek. Bohužel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej KE Vloženo 19. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 19. Listopad 2021 Toho sa bojím aj ja, idem zajtra na načítanie a už teraz ma z toho bolí hlava :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej KE Vloženo 22. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2021 (editace) Takže je to motorček klapky rozmrazovania, diagnostika to potvrdila. Chlapi nedá sa nejak vymeniť bez demontáže palubovky ????????? :( Editováno: 22. Listopad 2021, autor: matej KE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moral3z Vloženo 5. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2021 Asi mě čeká něco podobného. Vzduch fouká, ale ne na okno. Navíc se okno mlží od řidičova A sloupku přesně před řidiče, kde je svislá "čára" a směrem ke spolujezdci se již nemlží. Vyhřívání okna nerozmrazuje na stejné části. Nějaký nápad? Musí ven palubka nebo se tam dá dostat nějak zespodu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 7. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2021 (editace) Ani jedna klapka resp. servomotor nevyžaduje demont palubky je ich tam päť a dá sa k nim dostať len by bolo dobré zistiť z výpisu diagnostiky číslo serva ktoré robí problém a tak .Predpokladám že problém bude v motorčekoch č.24-26 preto že tieto ovládajú smer prúdenia vzduchu v klimatroniku.Pokiaľ sa rosí vodičová strana tak blbne č 24 je k nemu o dosť horší prístup ako k 26-tke od skrinky spolujazdca. Editováno: 7. Prosinec 2021, autor: marian.marcin 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej KE Vloženo 9. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2021 No chlapi, na koniec to išlo vymeniť aj cez otvor po priehradke pred spolujazdcom. motorček stál 42 eur a šikovný mechanik to ma vymenené cca hodinku. Zatiaľ všetko funguje. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moral3z Vloženo 9. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2021 O víkendu dám na dia a bude se vidět. Doufám taky, že to bude v pohodě vyměnitelné jako kolega. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moral3z Vloženo 11. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2021 Můžu se zeptat na číslo toho dílu? Dnes jsem to dal na dia a mimo jiné mám No ASAM data for: "EV_ACClmiaBHBVW37X" (SK37) 4 Faults Found: 329988 - ROD - Unknown Error Code - 00 [009] Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 85 Reset counter: 178 Mileage: 186942 km Date: 2021.04.30 Time: 08:07:24 329989 - ROD - Unknown Error Code - 00 [009] Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 177 Mileage: 199483 km Date: 2021.12.05 Time: 18:01:47 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moral3z Vloženo 5. Únor 2022 Sdílet Vloženo 5. Únor 2022 Pokud někomu pomůže, byl to u mě motorek 5Q0907511D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martondra Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 V 7. 12. 2021 na 8:49, marian.marcin napsal: Ani jedna klapka resp. servomotor nevyžaduje demont palubky je ich tam päť a dá sa k nim dostať len by bolo dobré zistiť z výpisu diagnostiky číslo serva ktoré robí problém a tak .Predpokladám že problém bude v motorčekoch č.24-26 preto že tieto ovládajú smer prúdenia vzduchu v klimatroniku.Pokiaľ sa rosí vodičová strana tak blbne č 24 je k nemu o dosť horší prístup ako k 26-tke od skrinky spolujazdca. Ahoj mám problém,že mi netopí strana u spolujezdce . Mam diagnostiku Obdeleven ,ale nedokážu určit jaký je to motorek. Poznáte to někdo jaký číslo motorku to je ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 (editace) Podľa môjho popisu,uvedeného vyššie v tejto téme to je motorček 25.Vyber skrinku spolujazdca a dole ako sú jej pánty je rozvod[tunel] ofuku nôh,ktorý drží jedna skrutka niekde v strede myslím.Vyber ho von a po ľavej strane ako bol rozvod nasunutý uvidíš ten motorček.Spusť reset a pozeraj či sebou pohne ak nie je to jasné.Alebo možnost 2 že sa pohne ale nie na požiadavku CT, tak či tak on ovláda teplotu na pravej strane. Editováno: 11. Prosinec 2022, autor: marian.marcin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martondra Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 před 2 hodinami, marian.marcin napsal: Podľa môjho popisu,uvedeného vyššie v tejto téme to je motorček 25.Vyber skrinku spolujazdca a dole ako sú jej pánty je rozvod[tunel] ofuku nôh,ktorý drží jedna skrutka niekde v strede myslím.Vyber ho von a po ľavej strane ako bol rozvod nasunutý uvidíš ten motorček.Spusť reset a pozeraj či sebou pohne ak nie je to jasné.Alebo možnost 2 že sa pohne ale nie na požiadavku CT, tak či tak on ovláda teplotu na pravej strane. Na stranu spolujezdce jsem se dival. Motorek se hejbe ,ale mozna se divam na spatnej motorek. Na strane spolujezdce maji byt 3 motorky ? Ja jsem tam videl jenom 2 motorky.Nemate nahodou fotku co vse rozdelat a jakej motorek to je ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Áno tri ,dve sú hore pod palubkou a ten ktorý je vadný je dole asi v úrovni ovládania CT možno niečo nižšie ,ten je skrytý za tou hranatou rúrou, čo fúka na nohy. Tak neviem kde a čo si hľadal,bohužiaľ fotku momentálne nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martondra Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Tak tu rouru jsem nesundal. Objednal si rovnou motorek.Snad to bude tento https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0898511f-servomotor-nastaveni-topeni-valeo-38274.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Když netopí u spolujezdce, tak je to ten motorek co je níže s horším přístupem. Musí se toho trošku víc rozebrat než u toho horního. Nedávno jsem to absolvoval. Starý motorek nevyhazuj, než si budeš jistý, že nový funguje jak má. Koupil jsem, ale už nevím kde nový podle čísla a nepasoval. Byl malý ten bílý ozubený půlměsíc a nesedělo to do ozubení co je v autě. Musel jsem vyloupnout ozubení z toho starého a už to jezdí jak má. Většinou se vytlačí ty dorazy na tom plastu z venku a pak to přeskočí a zničí to potenciometr vevnitř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martondra Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 před 20 minutami, Fosgen napsal: Když netopí u spolujezdce, tak je to ten motorek co je níže s horším přístupem. Musí se toho trošku víc rozebrat než u toho horního. Nedávno jsem to absolvoval. Starý motorek nevyhazuj, než si budeš jistý, že nový funguje jak má. Koupil jsem, ale už nevím kde nový podle čísla a nepasoval. Byl malý ten bílý ozubený půlměsíc a nesedělo to do ozubení co je v autě. Musel jsem vyloupnout ozubení z toho starého a už to jezdí jak má. Většinou se vytlačí ty dorazy na tom plastu z venku a pak to přeskočí a zničí to potenciometr vevnitř. Náhodou fotku nemáte ? Kterej to když jste to rozebíral . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 (editace) Koukni tady : Je to dvojka motorek Editováno: 11. Prosinec 2022, autor: Fosgen 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 @martondranecituj příspěvek přímo nad sebou! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan_zelva Vloženo 15. Březen 2023 Sdílet Vloženo 15. Březen 2023 Ahoj, tak se hlásím se stejným problémem. Na nohy a cestující krásně fouká. Na celé čelní sklo nikoliv. Který je to prosím ten motorek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pan_zelva Vloženo 19. Březen 2023 Sdílet Vloženo 19. Březen 2023 Tak diagnostika odhalila závadu defrost klapky(26 na obrázku výše). Dnes jsem dnes odpojil motor - motor se na volno krásně otáčel. Naopak klapka z nějakého důvodu šla ztuha. Po par otočeních se to uvolnilo. Po opětovném smontování vše funkční. Uvidíme jak dlouho 😂 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cress79 Vloženo 8. Duben 2023 Sdílet Vloženo 8. Duben 2023 Zdravím, mám podobný problém, koupil jsem OIII 2014 a zjistil jsem, že nefouká na celé čelní okno. Kalibrace nepomohla, připojil jsem dia, nenašlo nikde žádný problém. Až je mi to divné a trochu pochybuji o funkčnosti té diagnostiky, ale to je jedno. Na co se zaměřit? Kde hledat motor/klapku, která to způsobuje a jak se k ní dostat, resp. odkud? V origo servise mi řekli minimálně den práce a cenu jsem raději zapomněl :D Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.