Publikováno Leden 11, 20223 r Zdravím, Na mé Fabii 1.2 HTP 2004 mi nefungují zadní obrysová světla při nastartovaném motoru. Světla fungují pokud je motor vypnutý. Jakmile nastartuju, tak zhasnou a už se nerozsvítí. Jinak veškerá elektronika zadku auta funguje normálně. Zadní blinkry, mlhovky, brzdovky, osvětlení SPZ, to všechno funguje. Známý mi říkal něco o relé X kontaktu. Může to být tím? Setkal se někdo s podobným problémem? Předem děkuji za rady. David
Leden 11, 20223 r Nesouvisí to s denním svícením? Zkusil bych ještě zapnout potkávací světla, zda přitom se zadní obrysová nerosvítí. Vím, že jsem to měl na FII takto nastavené.
Leden 11, 20223 r Autor Denní svícení mám už několik let mimo provoz. Od té doby světla manuálně zapínám přepínačem pod volantem.
Leden 12, 20223 r Přední obrysovky svítí, když ty zadní zhasnou? Pokud ano a auto je vybaveno řídicí jednotkou kontroly prasklých vláken žárovek J571, tak by chyba mohla být v ní. Ta jednotka hlídá zadní obrysovky, obě tlumená světla a tři brzdová světla.
Listopad 13, 20231 r Nefugují mi zadní světla pouze přední. Brzdová fungují bez problému. Zkoušel jsem vyměnit přepínač světel což nepomohlo. Také jsem zkoušel žárovky jestli jsou všechny v pořádku a v nich chyba také není. Přičemž jsem zkoušel i pojistku která je v pořádku. Problém je že do zadních světel nedorazí elektřina přičemž do předních normálně ano a je divné že do brzdových zadních dorazí. Takže bych byl rád za nějakou radu čím by to mohlo být. Upraveno Listopad 13, 20231 r od Jardito
Listopad 14, 20231 r Asi to není odpověď co chceš slyšet, ale doporučuji si sehnat schémata nebo zajet za někým kdo tomu rozumí, protože bude potřeba proměřit kabely a napětí. Jinak pokud nemáš fabii s rozpoznáváním prasklých žárovek, tak zadní světlo je na každé straně propojené s předním parkovacím. Takže příklad kontroly pro levou stranu bude: Kontrala funkce předního parkovacího světla, kontrola koster (ty budou asi vpořádku když ostatní světla fungují), měření napětí v paticích žárovek, pojistce, výstupu z vypínače světel. Pokud je napětí v pořádku pak proměřit odpor vedení.
Listopad 14, 20231 r A nedorází tam + nebo chybí -, to je dost podstatné. A ještě jedna věc. Ty žárovky by měly být dvouvláknové (obrysovka +mlhovka) máš tam správné a správně nasazené? Upraveno Listopad 14, 20231 r od Alma
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.