DavorFabia1 Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 Zdravím, Na mé Fabii 1.2 HTP 2004 mi nefungují zadní obrysová světla při nastartovaném motoru. Světla fungují pokud je motor vypnutý. Jakmile nastartuju, tak zhasnou a už se nerozsvítí. Jinak veškerá elektronika zadku auta funguje normálně. Zadní blinkry, mlhovky, brzdovky, osvětlení SPZ, to všechno funguje. Známý mi říkal něco o relé X kontaktu. Může to být tím? Setkal se někdo s podobným problémem? Předem děkuji za rady. David Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 11. leden 2022 Sdílet Vloženo 11. leden 2022 Nesouvisí to s denním svícením? Zkusil bych ještě zapnout potkávací světla, zda přitom se zadní obrysová nerosvítí. Vím, že jsem to měl na FII takto nastavené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavorFabia1 Vloženo 11. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2022 Denní svícení mám už několik let mimo provoz. Od té doby světla manuálně zapínám přepínačem pod volantem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 12. leden 2022 Sdílet Vloženo 12. leden 2022 Přední obrysovky svítí, když ty zadní zhasnou? Pokud ano a auto je vybaveno řídicí jednotkou kontroly prasklých vláken žárovek J571, tak by chyba mohla být v ní. Ta jednotka hlídá zadní obrysovky, obě tlumená světla a tři brzdová světla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardito Vloženo 13. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2023 (editace) Nefugují mi zadní světla pouze přední. Brzdová fungují bez problému. Zkoušel jsem vyměnit přepínač světel což nepomohlo. Také jsem zkoušel žárovky jestli jsou všechny v pořádku a v nich chyba také není. Přičemž jsem zkoušel i pojistku která je v pořádku. Problém je že do zadních světel nedorazí elektřina přičemž do předních normálně ano a je divné že do brzdových zadních dorazí. Takže bych byl rád za nějakou radu čím by to mohlo být. Editováno: 13. Listopad 2023, autor: Jardito Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartarhk Vloženo 14. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2023 Asi to není odpověď co chceš slyšet, ale doporučuji si sehnat schémata nebo zajet za někým kdo tomu rozumí, protože bude potřeba proměřit kabely a napětí. Jinak pokud nemáš fabii s rozpoznáváním prasklých žárovek, tak zadní světlo je na každé straně propojené s předním parkovacím. Takže příklad kontroly pro levou stranu bude: Kontrala funkce předního parkovacího světla, kontrola koster (ty budou asi vpořádku když ostatní světla fungují), měření napětí v paticích žárovek, pojistce, výstupu z vypínače světel. Pokud je napětí v pořádku pak proměřit odpor vedení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 14. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2023 (editace) A nedorází tam + nebo chybí -, to je dost podstatné. A ještě jedna věc. Ty žárovky by měly být dvouvláknové (obrysovka +mlhovka) máš tam správné a správně nasazené? Editováno: 14. Listopad 2023, autor: Alma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.