Přejít na obsah

S nastartovaným motorem nefungují zadní světla


DavorFabia1

Doporučené příspěvky

Zdravím,

Na mé Fabii 1.2 HTP 2004 mi nefungují zadní obrysová světla při nastartovaném motoru. Světla fungují pokud je motor vypnutý. Jakmile nastartuju, tak zhasnou a už se nerozsvítí.

Jinak veškerá elektronika zadku auta funguje normálně. Zadní blinkry, mlhovky, brzdovky, osvětlení SPZ, to všechno funguje.

Známý mi říkal něco o relé X kontaktu. Může to být tím? Setkal se někdo s podobným problémem? 

Předem děkuji za rady.

David

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přední obrysovky svítí, když ty zadní zhasnou?  Pokud ano a auto je vybaveno řídicí jednotkou kontroly prasklých vláken žárovek J571, tak by chyba mohla být v ní. Ta jednotka hlídá zadní obrysovky, obě tlumená světla a tři brzdová světla. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Nefugují mi zadní světla pouze přední. Brzdová fungují bez problému. Zkoušel jsem vyměnit přepínač světel což nepomohlo. Také jsem zkoušel žárovky jestli jsou všechny v pořádku a v nich chyba také není. Přičemž jsem zkoušel i pojistku která je v pořádku. Problém je že do zadních světel nedorazí elektřina přičemž do předních normálně ano a je divné že do brzdových zadních dorazí. Takže bych byl rád za nějakou radu čím by to mohlo být.

Editováno: , autor: Jardito
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi to není odpověď co chceš slyšet, ale doporučuji si sehnat schémata nebo zajet za někým kdo tomu rozumí, protože bude potřeba proměřit kabely a napětí.

 

Jinak pokud nemáš fabii s rozpoznáváním prasklých žárovek, tak zadní světlo je na každé straně propojené s předním parkovacím. Takže příklad kontroly pro levou stranu bude: Kontrala funkce předního parkovacího světla, kontrola koster (ty budou asi vpořádku když ostatní světla fungují), měření napětí v paticích žárovek, pojistce, výstupu z vypínače světel. Pokud je napětí v pořádku pak proměřit odpor vedení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...