Přejít na obsah

Nefungující Front Assist při ostřejší jízdě


Bubaq

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám zvláštní poznatek. Stává se to opakovaně a vcelku předvídatelně, tak myslím můžu vyloučit nějakou náhodnou chybu.

 

Pokud chvíli jedu ostřejší jízdu zatáčkovitou trasou s opakovanými rozjezdy naplno, bržděním na hranici ABS, zatáčky na hranici smyku, tak se po chvíli rozsvítí informace o nefunkčním radaru FA. Stejná hláška jako když je třeba radar v zimě zaslepený námrazou. Jakmile zvolním, po chvíli hláška zmizí a FA včetně adaptivního tempomatu opět normálně fungují. Nestane se to při ustálené rychlé jízdě (160+ km/h) třeba na dálnici, ale výhradně v zatáčkovitém terénu, kde se hodně a často rychle za sebou brzdí a akceleruje - typicky stoupání po horské silničce, kde jsou rovinky na rozjetí 100+ km/h a vracečky na <40 km/h.

 

Stává se vám to taky? Má někdo tušení, proč se tak děje? Co jsou parametry, podle kterých ŘJ vyhodnotí, že má FA vypnout? Společným rysem, kdy se FA vypíná, jsou horké brzdy a horký olej (120 °C).

 

Nijak mi to reálně nevadí, ptám se spíš pro zajímavost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud je možnost, podíval bych se diagnostikou do jednotky 13, co to tam bude ukazovat. Musí tam být nějaká chyba, proč nebyl dostupný. Obávám se ale jen, že v chybě bude napsáno, že nebyl výhled nebo něco podobného.

Každopádně osobně jsem se s tímto problémem nesetkal kvůli ostřejší jízdě, jen v případě zásahu ESP, že se tedy vypne (měl jsem za to, že napíše i, že je nedostupný, dokud se auto opět nedostane ze smyku). Nestává se mi to často :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...