shrek_85 Vloženo 3. Duben 2022 Sdílet Vloženo 3. Duben 2022 (editace) Chtěl jsem vyměnit naprasklou brzdovou hadičku levého předního kola, ale nepodařilo se mi povolit holendr na brzdové trubičce. Dělal jsem to polootevřenými klíči na převlečné matice. Zkoušel jsem promazat závit WD-40, sprejem na povolení šroubu od Sheronu i nahřát díl s vnitřním závitem plynovou páječkou, ale nic nepomohlo. Šestihran na holendru jsem zhobloval do kulata, viz foto. Dá se na brzdovou trubičku navléct nový holendr a vylisovat sedlo trubičky přímo v prostoru podběhu? Výměna trubičky od ABS, které je na protilehlé straně auta, by byla problematická. Musel bych vypustit topení a možná i klimatizaci, abych tam novou trubičku dostal, viz foto. Navíc se nová trubička jako náhradní díl už neprodává. Na skoda-dily.cz mají jen 6Q1 614 723 H, zatímco do mého auta patří 6Q1 614 723 G. Pokud jste se s tím někdo setkali, jak jste to řešili? Předem díky za rady! Editováno: 3. Duben 2022, autor: shrek_85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shrek_85 Vloženo 9. Duben 2023 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2023 (editace) S ročním odstupem se mi podařilo problém vyřešit. Brzdovou trubičku jsem zkrátil a novým holendrem spojil s novou hadičkou. Koupil jsem si na to pertlovačku a ohýbačku brzdových trubiček. A taky jsem musel odmontovat levý přední tlumič, abych se k tomu dostal. Ale vzhledem k tomu, že jsem stejně potřeboval vyměnit kulové čepy, tak to znamenalo jen tři šroubky a dvě matičky navíc. Editováno: 9. Duben 2023, autor: shrek_85 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.