Přejít na obsah

FI 1.9 TDI se mi nerozsvítí kontrolka žhavení a nejde nastartovat, když je auto na prudkém slunci v letních dnech

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte,

řeším takový problém, že když na auto (Škoda fabia 1) svítí sluníčko nějakou část dne a kvůli tomu se celé auto hodně nahřeje, tak pak při otočení klíčkem, vůbec neproblikne kontrolka žhavení a auto poté nejde nastartovat. 

Jakmile auto ochladne (např. na druhý den ráno) nebo stojí přes den ve stínu, tak žhavení problikne a fabia nastartuje okamžitě. Nutno podotknout, že při jízdě šlape jako mašinka (naškube, nezdechne apod.).

Pročítal jsem si fóra a jedinou relevantní odpověď, kterou jsem našel na podobný typ problému, byla týkající se výměny relé 109, které by se mělo nacházet v palubovce pod volantem.

Chtěl bych se zeptat, zdali máte ještě i jiné typy, které by mohly být příčinou výše popsaného problému.

Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Vloženo

Mě podobně blblo ABS. Po stání na slušnou nešlo, ráno ok.

Dělala to pojistka na bateriovým boxu. Jak ju nahřálo slunko tak konec. Nebyla prasklá, ale jen vojetá. Až elektrikář proměřil odpory, vyměnil ju a ok. Zkus na to taky mrknout.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...