bennoch69 Vloženo 18. Září 2022 Sdílet Vloženo 18. Září 2022 Dobrý den. Měl bych takový dotaz a odpověď bude určitě zajímat více majitelů vozidel s automatickou převodovkou. Jde o nepojízdné vozidlo a případný odtah. Případ kdy je třeba vybitá baterie a zařazeno - P - nejde vyřadit , co dělat ? Anebo odtažení jiným vozidelem v případě nepojízdného vozidla. Mám takové tušení , že to bude popsané v návodu , ale myslím že to tu bude zajímat více řidičů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 18. Září 2022 Sdílet Vloženo 18. Září 2022 Pokud je baterie vybitá, lze "oživit" s pomocí startovacích kabelů, pak půjde poloha P odjistit. U vozidel s elektrickou ruční brzdou (u DSG nyní asi všechna) platí totéž, případně je prý nějaký trik na rozebrání zadního brzdiče, vyndání destiček. Odtažení je možné, i když ho výrobce zakazuje, úplně bych se vykašlal na rady typu přelití převodovky olejem, a jel. Není to na velkou vzdálenost a nesmí se jet vyšší rychlostí. Neriskoval bych víc jak cca 20 km/h, nejvíc asi trpí mazání a chlazení převodovky, které už je elektrické. U hydroměniče potažení o pár km jde, mám to potvrzeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Září 2022 Sdílet Vloženo 18. Září 2022 Manuály k autu škodovka nedělá jen tak pro nic za nic. Proč se do něj nepodíváš? Scala nemá el. parkovací brzdu. Pokud se jedná o jiný typ vozidla, nemá to co pohledávat v této sekci. Polohu P lze odblokovat do polohy N - viz manuál. Odtáhnout vozidlo s DSG lze za určitých podmínek - viz manuál. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo 18. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 18. Září 2022 (editace) Jedná se o mojí Scalu Monte Carlo. Jak píšu v prvním příspěvku , tak v manuálu to určitě je , ale zároveň píšu , že by to mohlo zajímat dost řidičů zde pročítajících forum. Od toho je to přece diskuzní forum si myslím , nebo se mýlím ? Jsem majitelem skoro nového vozu a tak se pouze ptám na názory již zkušených řidičů. Editováno: 18. Září 2022, autor: bennoch69 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Září 2022 Sdílet Vloženo 18. Září 2022 A ti řidiči snad mají také manuály k dispozici, ne? Tak jistě, diskusní forum zde je. Nicméně není nezbytně nutné tady řešit věci, které jsou již dávno vyřešené a snadno dostupné každému... A čeho ses dočkal? Ten předemnou píše úplné nesmysly, které se ani netýkají tvého vozu (manipulace s automatem s hydroměničem, elektrická parkovací brzda a jakési uvolňování destiček). To jsou opravdu přínosné rady pro Scalu. To bys tady také mohl řešit jakoukoliv funkci auta, které je popsaná v návodu od výrobce. Za mě je to naprosto zbytečné téma. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.