milanxx Vloženo 28. Září 2022 Sdílet Vloženo 28. Září 2022 Chystá se v parlamentu změna, už je to ve 3 čtení. Nebude velký TP. Vše má být dostupné elektronicky pro nás přes portál občana. Tak jsem se koukl a je tam toho hodně, ale.... Jsou tam jen základní disky a pneumatiky. Ostatní co máme normálně tam nejsou. A podle nápovědy mám vzít ten velký a jít na úřad aby to spravili. To bude teda guláš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Září 2022 Sdílet Vloženo 28. Září 2022 K tomu jenom poznámka. Podle pravidel platných od 1.1.2023 každému občanovi, který bude komunikovat s úřady elektronicky, tzn. i přihlášením do Portálu občana "Identitou občana", bude mu automaticky zřízena datová schránka se všemi důsledky z toho vycházejícími. Sice bude mít možnost si tu schránku deaktivovat (nikoliv zrušit), ale je to zase další opruz pro toho, kdo z nějakého důvodu datovou schránku nechce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 28. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2022 Datovku už mám, to abych mohl požádat dálkově o nový řidičák. Jedna cesta na úřad odpadla a naštvaný úředník při přebírání nového mě potěšil. Prý s tím mají víc práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Září 2022 Sdílet Vloženo 28. Září 2022 Hm, tradiční administrativně úřední bordel. Já o ni třeba nestojím. Doklady se mění jednou za deset let, takže je pro mě irelevantní, jestli mám o jednu cestu na úřad míň nebo víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 28. Září 2022 Autor Sdílet Vloženo 28. Září 2022 Mi by ji zřídili i tak, už 10 let si posílám daně sám přes daňový portál. Teď mi jde o ty zápisy ve velkém, oni ho tiskli tak to v systému musí být. No uvidíme od kdy to bude platit a možná to spraví sami ale o to vážně pochybuju. No pak jim to spadne a bude vymalováno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.