Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, mam Fabku 1,2 HTP bez ABS a rad bych ho tam dodal. Hodlam vymenit zadni napravu za kotoucovou atd. Nevite na kolik by takova vymene mohla prijit a co vsechno je nutno udelat? Diky

Ahoj, mam Fabku 1,2 HTP bez ABS a rad bych ho tam dodal. Hodlam vymenit zadni napravu za kotoucovou atd. Nevite na kolik by takova vymene mohla prijit a co vsechno je nutno udelat? Diky

pokial si vsetko vies zohnat velmi lacno a lacno to tam aj dostat preco nie,

ale pokial nie, tak jeidne vymena auta, pripadne nechat taketo napady radsej bokom B)

ABS mas zapsano v technicaku, dodatecna dodelavka neni zakonem povolena, takze to delas jen na sve riziko. Ale jinak vsechno jde, kdyz se chce ;)

ABS je jedna z veci, ktera se pridelat prakticky neda. Respektive jde vsechno, ale jednak je to priserne drahe a navic to nikdy nebude tak jako z vyroby. Budes muset vrtat do karoserie atd. Nemluve o tom kdybys treba zpusobil nehodu a prislo se na to, zes to tam dodelaval.

Souhlas, krome toho, za ofiko ceny je to absolutni nesmysl...

• 7 měsíců později...

Co všechno je potřeba k dodělání ABS?Dělal jste to už někdo??

Myslim ze uz jsme se tu mnohokrat shodli ze se to v zasade neda, respektive da pouze s neumerne vysokymi naklady a zasahy do auta.

Presne, dodelavat ABS je narocne a to predevsim financne - specifickych dilu je fakt hodne.

Do toho bych se nepoustel.

Nehlede na to, ze ABS je zapsano v technicaku a jeho dodatecna montaz neni zakonem povolena.

Sakra tak asi holt neuspěju...Kdyby přeci jen někdo chtěl a napsal mi co je k tomu potřeba,tak bych byl rád..:)

Tak zacneme postupne - ridici jednotku ABS, kabelaz, cidla na kazde kolo. Brzdovy valec, hadicky... omezovac brzdneho tlaku.. Doplni me nekdo ? :D

Tak zacneme postupne - ridici jednotku ABS, kabelaz, cidla na kazde kolo. Brzdovy valec, hadicky... omezovac brzdneho tlaku.. Doplni me nekdo ? :D

ten omezovač tlaku mu právě zbyde... :ph34r:

Stručně a jednoduše se na to vyprdni ;)

Omezovač brzdného tlaku na zadní nápravě u aut s ABS není ne?

Ajo, vidite, jsem ja to kus vola :doh;) Diky za opravu -_-

Bylzde: se na to vyprdni -_-

BTW: nemluvě o tom, že na koleně to asi neposkládáš a kdyby jsi sháněl potřebné díly ofiko cestou, tak se Ti určitě vyplatí raději prodat staré auti a koupit nové ;) Vždyť dnes má ABS už každá social edition v základu, i Junior :)

Hmm má no..je to podle zákona,ale já mám 03 takže mám smolíka....chtěl jsem to jen zkusit nechat dodělat...nečekal jsem že by to mohlo být tak složité...

Omezovač brzdného tlaku na zadní nápravě u aut s ABS není ne?

tak tak, upozorňoval jsem na to Velký M kousek nad tebou.. B)

• 2 týdny později...

Emh - chtělo by to tak 2 zvedáky - na jednom mít svoje auto bez ABS a na druhém komplet v pohodě to druhé s ABS (třeba nějaké se spadlým stromem na budku)

A pak jen dostatek času a trpělivosti s vyměňováním, taháním elektriky apod.

Anebo se na to vybodnout, prodat svoje a koupit to s tím ABS :)

Emh - chtělo by to tak 2 zvedáky  - na jednom mít svoje auto bez ABS a na druhém komplet v pohodě to druhé s ABS (třeba nějaké se spadlým stromem na budku)

A pak jen dostatek času a trpělivosti s vyměňováním, taháním elektriky apod.

Anebo se na to vybodnout, prodat svoje a koupit to s tím ABS :)

Pokud tak hrozně prahneš po ABS, tak ta druhá možnost... ;)

Upraveno od Wassermann

• 5 měsíců později...

Ahoj nevim jestli totu uz neni ale nenasel jsem nic,kde by se resilo pridelani abs do Fabia 1.4 clasic,co by to stalo a zhrubaco by se menilo.Diky za odpovedi

Ahoj nevim jestli totu uz neni ale nenasel jsem nic,kde by se resilo pridelani abs do Fabia 1.4 clasic,co by to stalo a zhrubaco by se menilo.Diky za odpovedi

Nevím, konkrétně, jak ve Fábii, ale v Oktě se musí dát jiné náboje kol s drážkováním, pak čidla na kola, kabeláž ABS, jiné trubky k zadní nápravě, jiné trubky zadní nápravy a přeházet trubky u brzdového valce a nejdůležitější nakonec, jednotka ABS + nakodování budíků na ABS.

ofiacialne to nejde,

dlasi zadrhel je v tom, ze BAS je zapisane aj v TP, takze taktiez to nejde dorobit.

Avsak ide to, len je to tak drahe a nariocne, ze sa doporucuje predat autop a kupit s ABS

ofiacialne to nejde,

dlasi zadrhel je v tom, ze BAS je zapisane aj v TP, takze taktiez to nejde dorobit.

Avsak ide to, len je to tak drahe a nariocne, ze sa doporucuje predat autop a kupit s ABS

Přesně tak. Hodně drahá záležitost

Jinak tema dodelani ABS tu uz minimalne dvakrat bylo - doporucuju lepe hledat, je tam vice info (proc do toho nejit).

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.