Přejít na obsah

Neočekávané zabrždění

petr.podzimek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

Dnes mi O4 neočekávaně zabrzdila při vjezdu do mé garáže, a to úplně. Šel jsem zkontrolovat zda jsem do něčeho náhodou nevrazil, ale nikde nic. Práh garáže byl cca 5-7 cm pod předním spoilerem, ten je OK. 

Co se tedy mohlo stát? Zabrzdil auto Front Assist? Jindy jsem s autem vjel úplně normálně...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazývá se to "Pomoc při parkování Park Pilot"
Jak to funguje
Při rozpoznání překážky se na infotainmentu zobrazí grafické upozornění a zní zvukový signál.
Se zkracováním vzdálenosti od překážky se zkracuje interval mezi signály. Při vzdálenosti menší než 30 cm se ozývá nepřerušovaný tón.
Pokud řidič na upozornění nereaguje, spustí systém při rychlosti nižší než 8 km/h automatické nouzové brzdění, aby minimalizoval následky nárazu.
Automatické brzdění můžete aktivovat a deaktivovat na infotainmentu.

Odkaz ke komentáři

Podle vašich komentářů to vypadá, že auto zabrzdil Park Pilot, nebo-li "Pomoc při parkování Park Pilot".

Z manuálu: 

Jak to funguje

Při rozpoznání překážky se na infotainmentu zobrazí grafické upozornění a zní zvukový signál. 

Se zkracováním vzdálenosti od překážky se zkracuje interval mezi signály. Při vzdálenosti menší než 30 cm se ozývá nepřerušovaný tón.

Pokud řidič na upozornění nereaguje, spustí systém při rychlosti nižší než 8 km/h automatické nouzové brzdění, aby minimalizoval následky nárazu. 

Automatické brzdění můžete aktivovat a deaktivovat na infotainmentu.

Díky všem za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...