Publikováno Květen 5, 20232 r Zdravím, můj Kamiq 1.0 TSI 85 kW, v provozu od 10/2020 má najeto 32.586 km. Dostala se ke mě informace, že u motorů TSI je dobré vyměnit zapalovací svíčky po ujetí 30.000 km, aby se předešlo tvorbě karbonu v motoru. S autem jezdím krátké městské trasy celkem málo, spíš ho používám na delší jízdy. Jelikož nevím, jaký je v servisním plánů termín výměny svíček, prosím o informaci, jestli s tímto nemá někdo zkušenosti. U předchozího auta Roomster 1.4 16V mi servis měnil svíčky po 60.000 km, ale to byl atmosférický motor. Děkuji Sluka
Květen 5, 20232 r ono väčšinou tie sviečky odídu pri krátkych trasách , autá čo tankujú a normálne jazdia nemajú v 60tis intervale problém
Květen 5, 20232 r Ahoj, souhlasím s tebou, i já jsem se dočetl, že: Měňte svíčky (maximálně po 30 000 km) - karbon zhoršuje jejich účinnost. U mého motoru kvůli tomu "odešly" i napájecí cívky ... řídící jednotka je "přetěžovala".
Květen 5, 20232 r Od jednoho uživate se Scalou. Řekli mu svíčky raději dříve, kvůli karbonu. Stav km na faktuře nahoře.
Květen 8, 20232 r trojka za výměnu svíček? To už bych si hodně rozmyslel jestli si je za 700 kč komplet nevyměnit před barákem za 30 minut sám...
Květen 8, 20232 r No nevím. Mám za to že u posledních tsi motoru buší být při montáži dodržen přesný moment při utahování, jinak je průšvih jak hrom. Někde na tady na fóru jsem to četl, ale nevím kde. Jednalo se o motor 1.2 EA211.
Květen 9, 20232 r To se muselo vždy a u všech motorů, nicméně nedělej si iluzi, že to vždy v servisu dotahují momenťákem. Mimochodem momentový klíč s tím to parametrem, koupíš od 1K kč, stále to je skoro polovina ceny a ten klíč ti zůstane... Upraveno Květen 9, 20232 r od informator
Červen 15, 20232 r máte tam medenú podložku , dokrútiš nadoraz a málinko dotiahneš a je to ... nemáš tam veľmi čo ak to nevezmeš nasilu a nenatiahneš sviečku ... na klasike kde nie sú medené podložky najprv roztlačíš podložku a jemne dotiahneš ... určite by som kvôli sviečkam nekupoval momentak
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.