Aleš Sluka Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 Zdravím, můj Kamiq 1.0 TSI 85 kW, v provozu od 10/2020 má najeto 32.586 km. Dostala se ke mě informace, že u motorů TSI je dobré vyměnit zapalovací svíčky po ujetí 30.000 km, aby se předešlo tvorbě karbonu v motoru. S autem jezdím krátké městské trasy celkem málo, spíš ho používám na delší jízdy. Jelikož nevím, jaký je v servisním plánů termín výměny svíček, prosím o informaci, jestli s tímto nemá někdo zkušenosti. U předchozího auta Roomster 1.4 16V mi servis měnil svíčky po 60.000 km, ale to byl atmosférický motor. Děkuji Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 ono väčšinou tie sviečky odídu pri krátkych trasách , autá čo tankujú a normálne jazdia nemajú v 60tis intervale problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaromír_Dr Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 Ahoj, souhlasím s tebou, i já jsem se dočetl, že: Měňte svíčky (maximálně po 30 000 km) - karbon zhoršuje jejich účinnost. U mého motoru kvůli tomu "odešly" i napájecí cívky ... řídící jednotka je "přetěžovala". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 V servisním plánu je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 Jinak výměna na 3-válec 2231,- a výměna 703,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 Jako za trojku svicky? 🤪 To je pekna 🚀 🙈 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 5. Květen 2023 Sdílet Vloženo 5. Květen 2023 Od jednoho uživate se Scalou. Řekli mu svíčky raději dříve, kvůli karbonu. Stav km na faktuře nahoře. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 8. Květen 2023 Sdílet Vloženo 8. Květen 2023 trojka za výměnu svíček? To už bych si hodně rozmyslel jestli si je za 700 kč komplet nevyměnit před barákem za 30 minut sám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta.MM Vloženo 8. Květen 2023 Sdílet Vloženo 8. Květen 2023 No nevím. Mám za to že u posledních tsi motoru buší být při montáži dodržen přesný moment při utahování, jinak je průšvih jak hrom. Někde na tady na fóru jsem to četl, ale nevím kde. Jednalo se o motor 1.2 EA211. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 9. Květen 2023 Sdílet Vloženo 9. Květen 2023 (editace) To se muselo vždy a u všech motorů, nicméně nedělej si iluzi, že to vždy v servisu dotahují momenťákem. Mimochodem momentový klíč s tím to parametrem, koupíš od 1K kč, stále to je skoro polovina ceny a ten klíč ti zůstane... Editováno: 9. Květen 2023, autor: informator 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 15. Červen 2023 Sdílet Vloženo 15. Červen 2023 máte tam medenú podložku , dokrútiš nadoraz a málinko dotiahneš a je to ... nemáš tam veľmi čo ak to nevezmeš nasilu a nenatiahneš sviečku ... na klasike kde nie sú medené podložky najprv roztlačíš podložku a jemne dotiahneš ... určite by som kvôli sviečkam nekupoval momentak 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.