Přejít na obsah

Poskozeny lak na dverich spolujezdce pri transportu k prodejci

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim, 

muj prvni prispevek tady na foru a bohuzel pro me ne az tak prijemny.

Po objednani O4 (RS, seda graphite) cekam tento tyden (pokud pujde vse dobre) na prevzeti vozu od prodejce. Bohuzel mi v patek volal, ze pravdepodobne pri transportu doslo k poskozeni laku na dverich spolujezdce. Vyptaval jsem se, zda se to bude resit rozlestenim, bohuzel dnes dosel email, ze se dvere budou muset prelakovat (poskozeni bylo videt i po prelesteni). Zadal jsem i o zaslani fotky poskozeni, ale tu mi prodejce neposlal, pouze info o reseni poskozeni. A navic mi nabidl jako "kompenzaci" platbu za natankovani nadrze po prevzeti.

Jaky mate nazor na kompenzaci, mam zadat premereni a porovnani laku na opravovanych dverich a na dverich bez vad? Mam pozadovat nejaky dokument o oprave laku u prodejce pred prevzetim (at mam "v ruce" nejake potvrzeni, ze oprava laku byla v souvislosti s poskozenim pri prevozu a ne po nehode)?

Diky.

Vloženo

Drobnost, který se asi může stát. Ale chápu, že když už má člověk nový auto "na dosah", tak to naštve.

Nabídnutá kompenzace je myslím fajn a fér krok. Dokument o opravě bych požadoval, pokud plánuješ auto v budoucnu prodat. 

Vloženo

Vidieť to asi nebude ak ide o nové auto. 

Ale pocit v hlave bude. 

Kompenzácia za mňa OK, či by som to akceptoval neviem. 

Ak ide o RS a berieš to auto ako viac ako presuvadlo bude ta to stvat. 

Môžeš ešte skúsiť riešenie vo forme výmeny dvier ale aby to nebolo nakoniec ešte horšie. 

Vloženo

I kdyby měli nějaký důvod měnit celé dveře (velké poškození) tak stejně bude následovat přelakování s tím, že pro co nejmenší rozdíl v odstínu, to dělají s přesahem "do stracena" na blatník a na zadní dveře.

Takže tak či tak lakování dveří

Vloženo

Slídu neodlepuj, má svůj účel do provozu, ne na transport. Jinak za mě prodejce férovej, to poškození bylo minimální a možná by se mu povedlo ti auto takto předat, aniž by sis všimnul. Pusť to z hlavy a užívej si auto.

Vloženo

Diky za komentare, folii tam necham. Nebyl jsem si jisty, k cemu ma slouzit.

Ohledne auta jsem velmi spokojen, vicemene i s "nahradou" prodejce (potvrzeni o prelakovani mam od prodejce tez).

• o 10 měsíců později...
Vloženo (editace)

Zdravím, sice to nesouvisí s poškozením laku při transportu, ale s lakováním a přijde mi zbytečné na jednu otázku zakládat nové téma.

Kolega si chce koupit vrácenou O4 z operáku. Vše vypadá OK, jen jsme se zarazili u tloušťky laku "P víka" a "LZ boku".

Citace přímo z Dekra protokolu.

Citovat

Tlouštka barevné vrstvy - nejvetší hodnota: P víko 275μ; LP blatník 105μ; LP dvere 140μ; LZ dvere 105μ; LZ bok 250μ; Z víko 100μ;
PZ bok 115μ; PZ dvere 115μ; PP dvere 110μ; PP blatník 115μ; Strecha 105μ;

může mít takový rozsah z výroby, nebo je to přestříkané?

Editováno: , autor: jenycek
  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...