Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poskozeny lak na dverich spolujezdce pri transportu k prodejci

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim, 

muj prvni prispevek tady na foru a bohuzel pro me ne az tak prijemny.

Po objednani O4 (RS, seda graphite) cekam tento tyden (pokud pujde vse dobre) na prevzeti vozu od prodejce. Bohuzel mi v patek volal, ze pravdepodobne pri transportu doslo k poskozeni laku na dverich spolujezdce. Vyptaval jsem se, zda se to bude resit rozlestenim, bohuzel dnes dosel email, ze se dvere budou muset prelakovat (poskozeni bylo videt i po prelesteni). Zadal jsem i o zaslani fotky poskozeni, ale tu mi prodejce neposlal, pouze info o reseni poskozeni. A navic mi nabidl jako "kompenzaci" platbu za natankovani nadrze po prevzeti.

Jaky mate nazor na kompenzaci, mam zadat premereni a porovnani laku na opravovanych dverich a na dverich bez vad? Mam pozadovat nejaky dokument o oprave laku u prodejce pred prevzetim (at mam "v ruce" nejake potvrzeni, ze oprava laku byla v souvislosti s poskozenim pri prevozu a ne po nehode)?

Diky.

Drobnost, který se asi může stát. Ale chápu, že když už má člověk nový auto "na dosah", tak to naštve.

Nabídnutá kompenzace je myslím fajn a fér krok. Dokument o opravě bych požadoval, pokud plánuješ auto v budoucnu prodat. 

Vidieť to asi nebude ak ide o nové auto. 

Ale pocit v hlave bude. 

Kompenzácia za mňa OK, či by som to akceptoval neviem. 

Ak ide o RS a berieš to auto ako viac ako presuvadlo bude ta to stvat. 

Môžeš ešte skúsiť riešenie vo forme výmeny dvier ale aby to nebolo nakoniec ešte horšie. 

I kdyby měli nějaký důvod měnit celé dveře (velké poškození) tak stejně bude následovat přelakování s tím, že pro co nejmenší rozdíl v odstínu, to dělají s přesahem "do stracena" na blatník a na zadní dveře.

Takže tak či tak lakování dveří

• Autor

Prikladam jeste fotky pred a po lakovani.

Pred.jpg

• Autor

A jeste jedna otazka ohledne nalepene pruhledne folie na obou stranach? Muzu ji odlepit, byla tam je kvuli prevozu? Je na obou stranach auta vzadu.

IMG_4951.jpeg

@zdenal_czjá bych to neodlepoval. Podle mě to je ochrana proti poškození od kamínků.

Slídu neodlepuj, má svůj účel do provozu, ne na transport. Jinak za mě prodejce férovej, to poškození bylo minimální a možná by se mu povedlo ti auto takto předat, aniž by sis všimnul. Pusť to z hlavy a užívej si auto.

Určitě neodlepovat! 😉

• Autor

Diky za komentare, folii tam necham. Nebyl jsem si jisty, k cemu ma slouzit.

Ohledne auta jsem velmi spokojen, vicemene i s "nahradou" prodejce (potvrzeni o prelakovani mam od prodejce tez).

• 10 měsíců později...

Zdravím, sice to nesouvisí s poškozením laku při transportu, ale s lakováním a přijde mi zbytečné na jednu otázku zakládat nové téma.

Kolega si chce koupit vrácenou O4 z operáku. Vše vypadá OK, jen jsme se zarazili u tloušťky laku "P víka" a "LZ boku".

Citace přímo z Dekra protokolu.

Citovat

Tlouštka barevné vrstvy - nejvetší hodnota: P víko 275μ; LP blatník 105μ; LP dvere 140μ; LZ dvere 105μ; LZ bok 250μ; Z víko 100μ;
PZ bok 115μ; PZ dvere 115μ; PP dvere 110μ; PP blatník 115μ; Strecha 105μ;

může mít takový rozsah z výroby, nebo je to přestříkané?

Upraveno od jenycek

• 5 měsíců později...

Co je P víko?

Jinak jestli tím myslíš kapotu, tak byla stejně jako lze bok na 90% přelakovaná.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.