prochy77 Vloženo 22. Květen 2023 Sdílet Vloženo 22. Květen 2023 Zdravím, jezdim jednickovou fabii a občas se mi stávalo, ze při stlačení brzdoveho pedálu v brzdach jakoby křuplo nebo prasklo, ale brzdy funguji dal, posledni dobou se k tomu přidala rozsvicena kontrolka abs která občas svítí a vcera se mi při brzdění ozvalo praskání více a pedál nešel přes praskání plně stlačit a rozsvitila se červená kontrolka brzd. Brzdy plne funguji dále a když jsem zastavil vypnul motor a znovu nastartoval, tak kontrolky nesviti a brzdy funguji. Prasnuti vypadá tak jakoby jste hodili do mlýnku na maso kamen🙂takový tvrdý tupý zvuk a pedál klade odpor, po znovu stlačení se vždy chytne a brzdí v pohodě. Nevite v čem by mohl být problém ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 23. Květen 2023 Sdílet Vloženo 23. Květen 2023 Předpokládám, že to praskání jde někde od pedálu, ne? Pokud ano, tak mezi pedálem a tyčkou, která tlačí do posilovače (brzdového vállce) je ????? jak to popsat. Na konci tyčky je kulička, která zapadá do kulové prohlubně v brzdovém pedálu. A ve správné poloze ji zajišťuje taková plastová "kostička". Směřoval bych svoji pozornost tam. Blbý je tam špatně vidět, že se hlava špatně vejde pod pedály. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prochy77 Vloženo 23. Květen 2023 Autor Sdílet Vloženo 23. Květen 2023 Jo jo, zvuk vychází spíše odněkud od pedálu než přímo od brzd. Diky za radu, prověřim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.